Skocz do zawartości

Łańcuch - Zestaw Napędowy - Różne Problemy

Gość Banul
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Do konca napedu jeszcze troche zostało ale po wymianie kto wie.

a na gumki w tylnym kole patrzyłeś w jakim są stanie ?

o to mi chodzi:

sen1001.jpg

Jack 2008 rok bajk i gumki w****ane to się raczej nie zdarza

jeżeli cokolwiek ma szarpać przy stałym speedzie w dolnym zakresie to tylko (w kolejności prawdopodobieństwa) : napęd, gumki w kole lub łożysko wałka zdawczego.

Dowie się tego na 100% jak napęd wymieni, bo pewnie 13tysi to ma tylko w książce lub łańcuch smar widział tylko na przeglądach *(niepotrzebne skreślić)

Jack nie uwierzysz ale na gumki już patrzyłem na poczatku i sa w stanie idealnym, żadne ogniwo łancucha nie stoi sprawdzałem a naped jest tak nasmarowany że zarzygał mi cały zadupek. Co do przebiegu spr. po VIN i niby tyle ma miec, jak pisałem wczesniej moto wyglada zdrowo ale na temat km upierac sie nie bede bo Polak potrafi .Może faktycznie musze poczekac na zgon łańcucha

Jack nie uwierzysz ale na gumki już patrzyłem na poczatku i sa w stanie idealnym, żadne ogniwo łancucha nie stoi sprawdzałem a naped jest tak nasmarowany że zarzygał mi cały zadupek. Co do przebiegu spr. po VIN i niby tyle ma miec, jak pisałem wczesniej moto wyglada zdrowo ale na temat km upierac sie nie bede bo Polak potrafi .Może faktycznie musze poczekac na zgon łańcucha

nie pisałeś wyżej o gumkach więc warto było sprawdzić.

Mi też w B-Kingu szarpał lekko napęd przy stałej prędkości jak już miał podobne do Twoich kilometry mimo, że smarowałem gada b.często i wody na oczy nie widział bo tu nie pada..

A szarpał, bo sporo na gumie latałem i był przez to - wyczuwalnie na stojaku - troszkę nierówno wyciągnięty. Tak niewiele, że gdyby mój mech nie zwróciłby mi uwagi to bym nie dojrzał.

W poprzednich motocyklach miałem zdrowo przeciagniete łancuchy z przyczyn podanych jak wyżej ale nigdy nie skutkowało to takim zachowaniem , w bandziorku jest to na poziomie min wiec cieżko jest mi przekonac sie że to jest przyczyna.Zostaje mi chyba tylko poczekac na wymiane chyba że po drodze naprawi sie samo :D

Mikrus to był żart . Napęd troche kosztuje a ten wytrzyma jeszcze pare ładnych tys dlatego wymiane planuje w nastepnym sezonie.Jak pisałem nie jest to problem dyskwalifikujący moto do jazdy po prostu trochę denerwujący -dlatego chciałem poznac wasze opinie za co wielkie dzieki. Zgodnie z radami jakie uzyskałem obstawiamy naped po wymianie sie odezwe

Koniec tematu

witam w moim b650K7 od jakiegoś czasu mam podobny problem nie wiem czy przy takich samych obrotach jak u kolegi RIDER ale napewno przy niskich jest takie jakby szatkowanie no i jaby słabiej ciągnie niż wcześniej choć może to złudzenie przebieg to około 2tyś km.

czylim mielim racyje napęd

Nie wiem, czy zauwazyles, ale te wypowiedz napisal ktos inny niz autor tematu.

A ja mam jeszcze może trochę głupie pytanie ale w sumie nie znalazłem na nie odpowiedzi w tekście. Szarpanie występuje tylko podczas jazdy, czy na biegu jałowym jak powoli podkręcasz obroty również? Na zimnym i na ciepłym, czy tylko na zimnym lub tylko na ciepłym?

Rrrrrrrrrra ta ta ta! nie wiem kogo pytasz mnie czy kolege który sie podpiął pod temat. Jesli mnie to tak jak napisałem w pierwszym temacie przy stałej predkosci czyli w czasie jazdy na wolnych ciagnie do odcinki bez zajakniecia przy utrzymywaniu równych obrotów również bez uwag.

Edytowane przez RIDER

BANdzioro zauważył to co ja , pozostali poszli rozpędem :zeby:

Edytowane przez RIDER

podpioł .

<SOJPiPJ - interwencja>

podpiĄł

<SOJPiPJ - interwencja>

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

• 2 weeks later...

Witam ;)

Niestety i ja mam mały problem ze swoją maszyną. Podczas kręcenia tylnym kołem wydobywa się z przodu (okolice przedniej zębatki) dziwny dźwięk. Mam założony nowy napęd DIDa + zębatki JT, na którym zrobiłem jakieś 2500km. Koło wysunięte na maxa do przodu, poluźnia łańcuch, przez co dźwięk staje się minimalnie mniej słyszalny. Da się odczuć delikatne drgania na wahaczu przez ten cyrk. Zębatka na wałku zdawczym nie ma żadnych luzów, jedynie minimalne bicie. Jestem pewien, że to nic z tyłu (tylne koło). W czasie jazdy ewidentnie słychać ten dziwny szmer. Zębatki są idealnie ustawione w jednej osi. Łańcuch porządnie umyłem, na drugi dzień nasmarowałem. Przedtem łańcuch miał ustawiony odpowiedni luz (3cm). Nie mam pojęcia co to za dźwięk i czy to coś poważniejszego. Tym bardziej, że jutro muszę jechać na przegląd. Nie było mnie w domu 3 miesiące, przez ten czas motocykl był ujeżdżany spokojnie ze 3 razy przez członka rodziny. Dodaję linka z nagranym filmem jak to wygląda.

Byłbym wdzięczny za wszelkie podpowiedzi ;)

Sorry za jakość filmu. Myślę, że dźwięk odgrywa ważniejszą rolę.

http://www.youtube.com/watch?v=zpjWMElhx8M&feature=youtu.be

Edytowane przez Moras

co z tego że dobrze jak knedlowo - nie jest ustawiony równo, ew. masz wyjechane łożyska z tyłu

skoro jest nasmarowany i naciągnięty odpowiednio to pozostaje to, że jest krzywo to zrobione.