Skocz do zawartości

Gość wiedzmin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jest szczelnie na fabrycznych gumach. Po 5 tys. km, soczewki sa czyste, po sezonie moge potwierdzic, ze modyfikacja jest udana i ma szanse byc trwala...

w jednym sklepie znalazłem ciekawe rzeczy:

naklejki homologacyjne DCR - http://hidretrofit.pl/sklep/naklejki-homologacyjne-xenon-dcr/

pokrywy gumowe na tył zapewniające szczelność - http://hidretrofit.pl/sklep/oslony-pokrywy-gumowe/#

już nie będę musiał się martwić tym że pomiędzy oprawką żarówki a żarówką się coś przedostanie

"Naklejkę stosujesz na własną odpowiedzialność, HidRetrofit.pl nie ponosi odpowiedzialności za stosowanie naklejek."

Dosyć istotny tekst ze strony, którą podałeś.

"Naklejkę stosujesz na własną odpowiedzialność, HidRetrofit.pl nie ponosi odpowiedzialności za stosowanie naklejek."

Dosyć istotny tekst ze strony, którą podałeś.

Nie zauważyłem tego, ale i tak cała zabawa z xenonami jest na własną odpowiedzialność, wiadomo że i tak nie będzie się miało żadnej homologacji ze względu na ingerencję w światła, ale może będzie łatwiej przekonać policję

Może przekonasz, a może nie. A może policja przyczepi się podrabiania znaków homologacyjnych?

Wszystko na własną odpowiedzialność ;)

• 3 weeks later...

Przeróbka świateł na bi-xenon/bi-halogen zakończona.

Lewa soczewka bi-halogen H7 z Skody Roomster

Prawa soczewka Bi-xenon D2S z Mitsubishi Lancer evo x

przed złożeniem świeciło to tak:

20150224_144747.jpg

A tak wygląda lampa już po złożeniu:

20150225_084014.jpg

I gniazda żarówki i żarnika:

20150225_084124.jpg

20150225_084149.jpg

I jeszcze osłony na tył by lampy się nie kurzyły

20150215_205235.jpg

• 2 months later...

Odświeżam temat.
Moje ori światła są beznadziejne. Przeczytałem chyba większość postów i zdecydowałem się na zakup kompletu z ksenonem z allegro. Chciałem kupować żarówki bluevision czy jeszcze coś tam innego, ale wolałem postawić na zenony z prawdziwego zdarzenia :) Z resztą odradzano mi.
Powiedzcie mi jak to jest z tymi Bi-xenonami, czy warto zakładać w S-ce dwa żarniki Hb3 i Hb4? Czytałem w temacie i niektórzy pisali, że szkoda żarnika na drogowe. W nocy mało jeżdzę i nie wiem czy warto dokładać pieniądze na drugi komplet. 

Jeżeli zostanę przy jednym ksenonie na Hb4 mijania, jaki halogen wpakować wtedy na drogowe Hb3? Nie wyobrażam sobie tej beznadziejnej barwy długich z xenonowymi mijania. Doradźcie :)

• 1 month later...
  • 2 months later...

Witam!

Korzystając z tego tematu przerobiłem swoje soczewki na Bi-xenon i jestem mega zadowolony.Do przeróbki użyłem soczewek od A8D3 (palniki D2S) idealnie pasują i wchodzą z pierścieniami maskującymi.Widoczność o niebo lepsza (można śmigać naświatłach mijania) :driving_moto: no i fajny efekt wizualny świecących obu soczewek przez cały czas :oki:

Edytowane przez mario975

Czy masz jakieś zdjęcia z przeróbek ?

Nie mam,tak mnie ta przeróbka wciągnęła że nie było czasu na cykanie, ale wszystko jest w początkowych postach.

• 4 weeks later...

Siemanko :]

Okei mi się podoba te bi ksenon soczewki zawsze lepsza taka od projektycjnych lecz poradźcie jeśli macie chęć dobrać lampę bo obecnie brak jakiejkolwiek w moim sprzęcie do której spoko spoko wpasuję soczewkę jedną, mam nakeda i trochę w zimę go na streeta zrobię....

Edytowane przez Juxwik

Możesz wstawić taką lampę z soczewką i w nią dopasować soczewkę bi-xenon( ale to wygląda raczej średnio)

http://allegro.pl/reflektor-lampa-przod-led-zipp-neken-street-junak-i5115119674.html

lub kupić lampę taką jak miały bandity po 2000r. (clear) i wstawić w nią soczewkę bi-xenon o taką

https://hidretrofit.pl/sklep/zestaw-motocyklowy-bi-xenon/

Oczywiście przy jednym jak i drugim nie ma żadnej homologacji ale o tym pewnie wiesz.

Siemanko again, dzięki za odpowiedź, może ładniej by soczewka z audi a4 b8 świeciła tylko weź lampę wyspawaj i skleic bym musiał ze szkłem dużo roboty a nie wie któryś Guru czy do pojedynczej obudowy mt lub org bandit zamieszczę w/w soczewkę 4300 ?

• 1 year later...

nie będą - link nie działa , to może będą

edit :

świeże, odświeżać - "ż" z kropką

Edytowane przez syku

może CI to coś pomoże - mniej więcej wymiary i mocowanie soczewki w S II gen: 

ihost_1491596259__soczewka.jpg

• 4 months later...

Ostatnio w sprzedaży pojawia się dużo ofert z żarówkami ledowymi H4 H7 - sam kupiłem jedną, ale jak się okazało jest problem z montażem ze względu na duży radiator przy żarniku, co do świecenia to testowałem i świeci naprawdę fajnie, jasność jak xenon.

W związku z tym moje pytanie, czy ktoś z was stosował może w swoim moto takie żarówki i czy dużo zachodu jest z przeróbką mocowania, by je jakoś upchnąć. Zaletą ledów jest to że wchodzą do pracy od razu przy uruchamianiu, bo nie zjadają tyle prądu co xenon.

Jeśli ktoś przerabiał temat proszę o info.

Niestety wadą ledów jest to, że mają inne parametry od żarówek (długość fali, gęstość światł, inny kąt odbicia). Pomijam fakt utraty honologacji, bo jesteś dorosły. Zwróć uwagę ma to, że pobocze będziesz miał nieoświetlone. Ledy dają fajne światło, ale wg mnie lepiej zastosować je jako dodatkowe światło

Ja zakupiłem takie cudo jakoś na początku sezonu...http://www.ebay.com/itm/332068485560?item=332068485560&viewitem=&vxp=mtr

i na pewno lepiej świeci od zwykłej H4 ..światło białe elegancko oświetla drogę ..światła długie podłączone razem z mijania i można w nocy wreszcie pojeździć.;)

Nic nie trzeba przerabiać mieści się w oryginalną lampę w N-ce...

Super oswietla drogę, pytanie czy tak samo super nie oślepia . Nie wiem pytam.

Podobno kiedy oślepiasz innych, to Cię lepiej widzą ;)

ponoć oślepiasz tylko tych którzy nie umiejętnie patrzą na drogę i na zbliżające się oślepiające pojazdy :) tak tu ktoś kiedyś mądrze napisał :)

Edytowane przez lelon
  • Upvote 2

ponoć oślepiasz tylko tych którzy nie umiejętnie patrzą na drogę i na zbliżające się oślepiające pojazdy :) tak tu ktoś kiedyś mądrze napisał :)

owszem jak ktoś patrzy prosto na pojazd z przeciwka to na chwilę jest oślepiony w nocy przy każdej żarówce, ale ostatnio miałem w ramach testów panel led do samochodu - świeci to kurewsko mocno - ale to jest do użytku w zasadzie tylko do offroadu i to tam gdzie nie chodzą ludzie - to taka wielka plama światła że oślepia nawet jak nie patrzysz na to - po prostu tak rozprasza wzrok. 

Sam w swojej S-ce bym chciał mieć lepsze światło, ale po umyciu reflektora i zamontowaniu żarówek osram nightbreaker unlimited jest dużo lepiej, zgodnie ze wszystkim i nie oślepia nikogo, a i barwa światła przyjemna. 

Co do ledów - są super ale nawet te fabrycznie montowane w samochodach czasem oślepiają. 

PS. nie patrzcie prosto w ledy bo na prawdę psują wzrok, trochę się o tym nasłuchałem jak rok temu zmieniałem patrzałki :P 

• krynio pinned this temat