Skocz do zawartości

Rękawice Motocyklowe - Jakie?

Blink
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

212 :)

• Odpowiedzi 198
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Emwu96

10

• miszi

10

• seebst

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tshule warte swej ceny. Dwie pary zajeździłem, aż się przetarły. Za dużo jazdy w deszczu. Moje też capiły niemiłosiernie.

Ja mam rebelhorn 3 sezon i jestem bardzo zadowolony. dałem za nie 22o zyli w sklepie motocyklowym

held sparrow - naprawdę polecam 3 sezon jeżdżę. co skóra, to skóra

pasują do ventilatora II, bo go mam:P

Na ten sezon kupiłem sobie Alpinestars Sp-8, póki co jestem zadowolony ;)

• 4 months later...

Szybkie pytanie. Czy Held Sparrow poradzą sobie przy aktualnych temperaturach na trasie 250km?

polskie znaki zapewnia Xperia S

Szybkie pytanie. Czy Held Sparrow poradzą sobie przy aktualnych temperaturach na trasie 250km?

Nie do końca odpowiedz w temacie.

Zapomniałem jakiej firmy ale nazwa Oslo o ile dobrze pamiętam,sama nazwa już się kojarzy z warunkami.

Chyba nawet wygrała test na jesienno-zimowe rękawice.

Sam mam zamiar takie kupić właśnie teraz.

Swoją drogą to stosuję taki trik ,że w trakcie jazdy zaciskam i zwalniam chwyt manetek,to poprawia ukrwienie dłoni.

Ale grzanych manetek najlepiej w komplecie z handbarami nie zastąpi nic.

Mam te rękawice. Bez grzanych manetek zmarzniesz. W temperaturach 5-10 stopni używam rękawic BMW ProWinter,które polecam na chłodne dni.

Mam te rękawice. Bez grzanych manetek zmarzniesz. W temperaturach 5-10 stopni używam rękawic BMW ProWinter,które polecam na chłodne dni.

A co polecasz na temperature (-4) - 0?

Z ranca troche marzne jak lece do pracy, mimo grzanych manetek :-)

Wysyłane z mojego CTAB2 za pomocą Tapatalk 2

W sparrowach zmarzniesz do kostki, to letnie turystyki są - mam je

Najlepiej coś z gore albo inną membraną -

Ja kupiłem shimy evo, niby na zimę thinsulate i membrana hipora, ale to kupa jakich mało (jak i cała shima)

Widziałem w motoakcesoriach jakieś wkładki jedwabne do normalnych rękawic - musze stestować

nie ma co oszczędzać, w zeszłym sezonie zaziębiłem stawy :/

A co polecasz na temperature (-4) - 0?

Z ranca troche marzne jak lece do pracy, mimo grzanych manetek :-)

Wysyłane z mojego CTAB2 za pomocą Tapatalk 2

no ja już Ci poleciłem. Te rękawice+grzane minetki i powinno być ok. Posiadaj a gore więc nie odczuwasz tak bardzo wiatru oraz jeszcze nigdy mi nie przemokły,a jechałem kilka razy,gdy było oberwanie chmury. Te rękawice mają dwie wady według mnie: 1. zbyt mała ochrona dłoni w razie upadku (ale to bolączka wielu grubszych rękawic),2. wysoka cena (mnie udało się kupić w promocji bo inaczej bym sobie raczej nie pozwolił)..

• 1 month later...

Jako, że w moich rękawicach pomału wyłażą już palce na wierzch to się nieśmiało rozglądam za nowymi:

http://www.xlmoto.pl/rekawice-alpinestars-sp-8-czarne czy te rękawice z podanego linku to aby na pewno sp-8? cena fajna, ale w googlach sp-8 ma inny mankiet i spód dłoni:

alpinestars_gloves_womens_stella_sp8_bla

Edytowane przez miszi

te sa oryginalne.

http://www.alpinestars.com/stella-sp-8-leather-gloves#.VImZOqPzK-o

Edit:

zapomnialem, te z linku to nawet jakas lipna podroba.

Edit 2

Napisalem do Alpinestars male pytanko odnosnie tych rekawic. zobaczymy co napisza w odpowiedzi.

Edytowane przez pioter

Tak, tak, sam zauwazylem i dlatego tak jak juz pisalem, wyslalem zapytanie do Alpinestars odnosnie tych rekawic z XLMoto.

Dla mnie to i ta firma jakas dziwna. Zadnych informacji kto jest wlascicielem, adres to jakas skrytka pocztowa a informacje na temat podanego numeru NIP 5263091391 to:

Podany NIP jest poprawny

Podany numer NIP został wydany przez:
Drugi Urząd Skarbowy Warszawa-Śródmieście

Nietety nie posiadamy w bazie podmiotu o podanym numerze NIP.

Moze sie myle, moze w Polsce to tak funkcjonuje ale mi to smierdzi.

Jestem przyzwyczajony do konkretnego Impressum z imieniem, nazwiskiem i adresem odpowiedzialnego.

Dla przykladu np. takie jak od Louis.de

https://www.louis.de/service/louis/impressum

XL Moto to duża szwedzka marka. Siedzibę ma w Sztokholmie, w właścicielem jest spółka Pierce AB. Moim zdaniem to zbyt poważna firma, żeby handlowali podróbkami. Rękawice SP-8 (i inne chyb też) co jakiś czas są "odświeżane" i te być może są na najbliższy sezon.

Nie dalo mi to spokoju i sam zaczalem grzebac, znalazlem taki test:

http://www.motocykl-online.pl/testy/Rentgen-Rekawice-sportowe-Alpinestars-SP-8,8256,1

Z ostatniego zdania wynika, ze jest to starsza wersja sp-8 :)