Skocz do zawartości

Rękawice Motocyklowe - Jakie?

Blink
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To kupuj jeśli Ci odpowiadają. Cena przyzwoita. Ja dwa lata temu u nich kupowałem za 699 SEK tylko, że czarno-białe. Nie mam zastrzeżeń co do jakości.http://www.xlmoto.se/handske-alpinestars-sp-8-svart

Edytowane przez irobot

• Odpowiedzi 198
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Emwu96

10

• miszi

10

• seebst

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja kupiłem rekawice Revit-a za 100 zl,co prawda używane ale jak nówki,po sezonie ok nic się nie rozpruło

jednak dołożyłem 5 dyszek i zamówiłem te "nowsze" sp-8.

• 1 month later...

siema,

kupilem ostatnio rekawice Held X trafit 2440, rekawice ogolnie cieple, (z goretexem). Pod koniec sezonu troche w nich posmigalem i wsumie tak wieczorami troche pizgalo, a ze planuje sie wybrac w czerwcu do Norwegii szukam czegos maksymalnie cieplego, zeby miec druga pare na zmiane, ktore bede zakladac jak bedzie na prawde pizgac, albo tamte mi przemokna. Tez nie chce wydac duzo, (to moga byc rekawice na jeden wyjazd). I teraz nie wiem czy czekac na te rekawice co beda w lidlu (z tego co pamietam byly dosc grube) czy kupic cos tak do ok. 150zl ?

czy mozecie cos polecic w miare taniego (do max 150), zeby byly cieple i jesli to mozliwe (nieprzemakalne)

• 1 month later...

Witam.

Mam do wydania 250zł max 300, potrzebuje rękawic na temperatury w okolicach 10 stopni, podobają mi się alpinestars Sp-8, ale nie wiem czy ten model spełni moje wymagania, w związku z tym zwracam się do was z prośbą o opinie na temat tych rękawic albo propozycje innych modeli. Będę wdzięczny za pomoc.

kupiłem sobie na ten sezon sp-8, ale póki co zrobiłem w nich może ze 100 km w temperaturach 0-6 stopni (ale nie jednym ciągiem). Może w weekend je bardziej przetestuję to dam znać jak się sprawują. Póki co się ułożyły do dłoni i są całkiem wygodne :)

jakie rękawice polecacie do jakiś 150zł maja być w miare uniwersalne

jakie rękawice polecacie do jakiś 150zł maja być w miare uniwersalne

Shima ST-1 :usmiech:  Kosztują ok 150-170zł. Kolega z którym jeżdżę cały czas ma je już drugi sezon i bardzo sobie chwali :zeby:

Ja kupiłem Alpinki Sp-2, zobaczymy jak się będą sprawować. Poprzedni sezon przelatałem w rękawicach marki Richa, przeżyły ślizg i było w miare ok (jedynie rzep w jednej zaczał się odpruwać)

Ja kupiłem Alpinki Sp-2, zobaczymy jak się będą sprawować. Poprzedni sezon przelatałem w rękawicach marki Richa, przeżyły ślizg i było w miare ok (jedynie rzep w jednej zaczał się odpruwać)

Ja właśnie szukam następcy dla moich SP2 :zeby:  Jeździłem w nich 5 lat, miałem 1 wypadek, lekko przyszlifowałem carbon i jestem z nich mega zadowolony :usmiech:

Od shimy mam rs-1. Po sezonie sobie chwale, przy nadgarstku mają co prawda taki dziwny plasticzany ochraniacz, który na początku trochę uwierał ale już się przyzwyczaiłem i w zasadzie go nie czuje. Nie farbowały, przy 30 stopniach jest spoko, teraz do 10 też jest spoko, tylko trzeba palce trzymać razem. Generalnie polecam.

Na dniach jadę kupić od nich jakieś krótkie rękawice bo wkurza mnie jak robię jakieś krótkie odcinki po mieście i na każdym postoju trzeba się szarpać z mankietami. :)

Ja w ubiegłym sezonie zakupiłem rękawice Alpinestars gppro i niepowiem jestem bardzo zadowolony jakość wykonania bardzo dobra wygodne ciepłe i przedewszystkim wytrzymałe{skóra} , rekawice maja usztywniany nadgarstek oraz

ślizgacze na kostkach. jeden dylemat to lączone małe palce nie mam pojecia po co ale są godne Polecenia .

http://allegro.pl/gp-pro-rekawice-gp-pro-alpinestars-czarne-2014-xl-i5089628047.html

Ja mam już drugie firmy Vanucci, wczesniejsze miałem uwaga 8lat i nawet jedna nitka nie puściła i były mega wygodne. Teraz narzeczona kupiła mi takie :http://www.moto-akcesoria.pl/rekawice-vanucci-profi-ii-czarnobiale,p,25685 .

tyle, że za połowe tej ceny

Ja zamieniłem swoje już dość wymęczone SP2 ( polecam bo porządne i wygodne rękawice ) na Racer Sicuro - póki co narazie tylko 80km przejechałem więc jeszcze porównania nie mam, na pierwszy rzut oka są z grubszego materiały jak SP2, mały palec jest jakoś tak lepiej związany z tym większym :) , mają lepsze ściągacze no i ochraniacze jakieś takie porządniejsze - co do wygody - przez 80km było wygodnie, co będzie dalej się okaże....

http://racer-poland.pl/product-pol-4690-REKAWICE-RACER-SICURO.html

Ja kupiłem najwyższy model shimy vrs i się rozpruly na palcu po 3 tygodniach od zakupu, przejechały może z 1000km. Bylem sceptycznie nastawiony do tych rękawic ale kolega mi pokazał swoje po 2 sezonach gymkhany, pobijane pozdzierane ale jemu żaden szew nie puścił, jutro jadę oddać je na reklamacje

...jeden dylemat to lączone małe palce nie mam pojecia po co ale są godne Polecenia .

Zszycie małego palca z palcem serdecznym ma zapobiec wykręceniu albo wyrwaniu palca w czasie upadku.

Zszycie małego palca z palcem serdecznym ma zapobiec wykręceniu albo wyrwaniu palca w czasie upadku.

Aha to taki wymysł :) dzieki za odp :)

shimy to się nadają co najwyżej do tarcia chrzanu. polecam heldy ew rst - ze średniej półki

Edytowane przez pavlacos

http://www.atm-motocykle.pl/product-pol-7468-Rekawice-RST-Delta-II-czarne.html czy miał ktoś doczynienia z tymi rękawicami bo nie wiem które kupić, a przymierzałem  w sklepie i były wygodne fakt że mój budżet zostanie przekroczony sporo ale były bardzo wygodne tylko czy sa ważne swojej ceny ??

• 4 months later...

siemanko, jakieś łapki ktos poleci, ktore nie rozwala sie po 1 sezonie, krótkie, skorzane z ewentualnymi wstawkami z materiału na wiosne/lato do ~200zł

może coś w tym stylu (Emotion HELD);

http://www.bikestar.pl/odziez-motocyklowa/rekawice/miejsckie-krotkie/rekawice-motocyklowe-emotion-held.html?___SID=U

ew. czy jest sens kupowania jakieś tańszej seci/shimy w przedziale 150-200zł ?

Edytowane przez Emwu96

cos czuje, ze w sierpniowe wieczory moze w nich juz troszke pizgac, szukam czegos bardziej uniwersalnego na temp ponizej 20 stopni wiec raczej cos ze skory glownie

Ja polecam REBELHORNY   POWER mam je 4 sezon nie popruły się do tej pory (a przeżyły mój upadek) sezon wiosna jesień super przewiewne  wygodne polecam koszt to około 220 złociaszy 

Edytowane przez nitro1