Skocz do zawartości

Gość Lokus
 Share

Jakie opony do Bandita?  

571 użytkowników zagłosowało

1. 1. W moim motocyklu używam opon marki:

• Avon
      4
    • Bridgestone
      96
    • Continental
      33
    • Dunlop
      58
    • Heidenau
      5
    • Maxxis
      8
    • Metzeler
      93
    • Michelin
      201
    • Pirelli
      151
    • innej marki
      5
  2. 2. Opony kupuję:

• Nowe - ze świeżym DOT-em
      453
    • Nieużywane - leżakowane
      90
    • Używane - z różnych źródeł
      59
    • Używane - potorowe
      3
  3. 3. Do Bandita 600 / 650 mam opony w rozmiarze:

• Przód: 110 / 70 - 17
      53
    • Przód: 120 / 60 - 17
      191
    • Przód 120 / 70 - 17
      132
    • Tył: 150 / 70 - 17
      49
    • Tył: 160 / 60 - 17
      273
    • Tył: 170 / 60 - 17
      38
    • Tył: 180 / 55 - 17
      33
    • Mam Bandita 1200 / 1250 i opony: przód 120 / 70-17 i tył 180/55-17
      149
    • Inny motocykl lub inne rozmiary
      37
  4. 4. W moim motocyklu mam:

• Tą samą markę i model opony na przód i tył.
      451
    • Inną oponę na przód, inną na tył.
      119

Rekomendowane odpowiedzi

Diablo Strada

pieknie sie skladaja

nie wiem jak na wodzie

jeszcze na wodzie nie jezdzilem

Podobno też sobie radzą na wodzie HE HE HE

waterbike6300707.jpg

jj

Continental Conti Force. Starsze gumy ale fajna przyczepność na suchym i mokrym. Tył wytrzymał dwa sezony, przód trzeci i jeszcze jest ok. Są lepsze gumy ale nie w tej cenie. Polecam.

http://moto.allegro.pl/item988249804_continental_conti_force_160_60_17_120_60_17.html

ja po zakupie moto miałem komplet pilotów 2 ok.2 letnie, pojeździłem sezon i niestety przód do wymiany wymieniłem na Dunlop Sportmax Roadsmart trochę drogi chyba niecałe 500 stów ale to w końcu przednia oponka :) więc warto zainwestować, na tyle zostal pilot jeszcze pojeździ sezon lub 2 bo bieżnik jeszcze jest, dużo jeżdżę w deszczu ale nie jak wariat ;) i oponki nawet sobie radzą.

pozdro

Ludziska a testował ktos Diablo Stradę na mokrym?

Ja polecam Michelin Pilot Road 2-CT , miałem Bridgestone Battlax BT 021 i dawały radę ale PR-2 sa bezkonkurencyjne.

Jeszcze nie ale z testów wynika że nie jest z nimi tak źle. A jak jest na prawdę to się okaże bo sam od tygodnia mam takie założone.

Pawt z forum śmigał na tych gumach po mokrym, a nawet po śliskim (jak padał śnieg, grudzień i Luty :lol: ) właśnie dzięki jego opinii zakupiłem Pirelli Diablo Strada :P

Edytowane przez Prywo

Panowie a ja mam małe pytanie bo też się zastanawiam nad zmianą opon:

Mam moto z 1998 wiadomo wtedy były inne rozmiary opon a ja chciałem wymienić na:

PIRELLI DIABLO STRADA KOMPLET .160/60+120/60R17 W ZR 69/55

Czy opony wejdą ??

Panowie a ja mam małe pytanie bo też się zastanawiam nad zmianą opon:

Mam moto z 1998 wiadomo wtedy były inne rozmiary opon a ja chciałem wymienić na:

PIRELLI DIABLO STRADA KOMPLET .160/60+120/60R17 W ZR 69/55

Czy opony wejdą ??

Spokojnie.Takie założyłem. Moto powadzi się bez zmian

Zastanawiam się jeszcze nad tym, bo mogę załatwić sobie rabat :) :

DUNLOP Sportmax Roadsmart 120/60 ZR 17 (55W) TL

i

DUNLOP Sportmax Roadsmart 160/60 ZR 17 (69W) TL

ktoś może napisać coś na temat tych oponek ???

A czy ktos testowal na tyle opone o rozmiarze 160x70 17 ??? da sie na tym jezdzic ???

DUNLOP Sportmax Roadsmart założyłem na początku sezonu opona jak opona założyłem ze względu na twardszą mieszankę po środku i tym samym może dłużej pożyje

domin-w 2 takie same posty w dwóch tematach?? przesada

Edytowane przez baldhead

DUNLOP Sportmax Roadsmart założyłem na początku sezonu opona jak opona założyłem ze względu na twardszą mieszankę po środku i tym samym może dłużej pożyje

domin-w 2 takie same posty w dwóch tematach?? przesada

sory czytałem 2 post a że byłem w pracy to przez pomyłkę dąłem na dwóch jednocześnie.

Edytowane przez domin-w

Moja strada już założona ale jeszcze nie było okazji sprawdzić jak sie śmiga bo wymieniam łożyska... Dziś mam nadzieje skończyć więc może jutro sie przejadę gdzieś :)

A ja chciałem zapytać bardziej doświadczonych od siebie, co sądzicie o używanych i naprawianych oponach.

Z moim niedawno zakupionym bandziorem odziedziczyłem oponki shinko advance 005. I pomijając sprawę jakości tych opon, (moze nie są takie złe, nie wiem) mam problem z rozmiarem tylnej. Jest to 190/55 zr 17. :D Czytałem juz tu i na starym forum tematy o rozmiarach i rodzajach opon, zdania są podzielone, jedni polecają szersze, inni tylko montowany przez producenta rozmiar, wydaje mi się jednak ze ten rozmiar do b6 to lekka przesada :P. Zakręty, długie łuki, pokonuje się ciężko, i nie jest to tylko moje zdanie, ale i bardziej doświadczonych kumpli. Jeden zresztą który pomagał mi znaleźć i kupić moto, jak tylko zobaczył i przejechał się bandziorem jeszcze u sprzedawcy to powiedział ze wygląda wszystko ok, tylko tylną oponke będe miał do wymiany.

No i mam na oku oponkę chwaloną powszechnie przez was, pilot roada 2ct. Jej dot to 4608, ma więc praktycznie tylko półtora roku, duużo bieżnika, kosztuje 120 zł, jest do kupienia niedaleko mnie, więc odpadają mi koszty przesyłki, tylko ten problem, ma dwie zaklejone/zakołkowane dziury, podobno w niemieckim serwisie. Sprzedawcę tej gumy polecił mi znajomy i sprzedaje on dosyć sporo używanych opon na allegro. Co sądzicie o takiej oponie?

edit:

Zapomniałem dopisać że słyszałem, ze naprawiane opony tył -ok, przód gorzej, a rozmiar tej pilotki to 160/60.

Edytowane przez dziki

a ja mam 180 i jak będę zmieniać to też na 180, wracając do zapytania to opinie odnośnie używek są podzielone, mam znajomego, który kupuje gumy sportowe używane, zmienia kilka razy w roku, mówi że go wychodzi wszystko tyle co nowy komplet, ale jak moto się trzyma jezdni to poezja, inni znajomi, którzy kupują używki też jakoś nie narzekają, ale wiadomo co nówki to nówki, ale zarazem co cena to cena ;]

to ja też się pochwale co zamówiłem :P

komplecik ma mnie wykosztować 720pln

SHINKO F005 ADVANCED

post-375-1272047762,829_thumb.jpeg

post-375-1272047769,2309_thumb.jpeg

Założyłem dziś moje pirelli diablo strada. Ogólnie ok... ale jakoś dziwnie, może to psychika narazie... bo nie bardzo mi chciało zamknąć kapcia dziś. Zobaczymy co dalej...