Skocz do zawartości

Gość Lokus
 Share

Jakie opony do Bandita?  

571 użytkowników zagłosowało

1. 1. W moim motocyklu używam opon marki:

• Avon
      4
    • Bridgestone
      96
    • Continental
      33
    • Dunlop
      58
    • Heidenau
      5
    • Maxxis
      8
    • Metzeler
      93
    • Michelin
      201
    • Pirelli
      151
    • innej marki
      5
  2. 2. Opony kupuję:

• Nowe - ze świeżym DOT-em
      453
    • Nieużywane - leżakowane
      90
    • Używane - z różnych źródeł
      59
    • Używane - potorowe
      3
  3. 3. Do Bandita 600 / 650 mam opony w rozmiarze:

• Przód: 110 / 70 - 17
      53
    • Przód: 120 / 60 - 17
      191
    • Przód 120 / 70 - 17
      132
    • Tył: 150 / 70 - 17
      49
    • Tył: 160 / 60 - 17
      273
    • Tył: 170 / 60 - 17
      38
    • Tył: 180 / 55 - 17
      33
    • Mam Bandita 1200 / 1250 i opony: przód 120 / 70-17 i tył 180/55-17
      149
    • Inny motocykl lub inne rozmiary
      37
  4. 4. W moim motocyklu mam:

• Tą samą markę i model opony na przód i tył.
      451
    • Inną oponę na przód, inną na tył.
      119

Rekomendowane odpowiedzi

chcesz jeździć na nich czy palić laczki?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

chcę jeździć. mam battlaxy bt14f. jak odwinę na dwójce dostaję uślizgu na przedłużonym wahaczu. podejrzewam, że w niedzielę po zawodach guma będzie do zmiany. zakup nowej jest bez sensu bo długo nie wytrzyma. dlatego szukam czegoś mięciutkiego po kosztach.

Edytowane przez krynio

• 1 month later...

chcę jeździć. mam battlaxy bt14f. jak odwinę na dwójce dostaję uślizgu na przedłużonym wahaczu. podejrzewam, że w niedzielę po zawodach guma będzie do zmiany. zakup nowej jest bez sensu bo długo nie wytrzyma. dlatego szukam czegoś mięciutkiego po kosztach.

uderz na tor patelniaring tam sami zawodowcy :P 

a tak poważnie to najlepiej podpytać kogoś kto lata na tor im bardziej pro tym lepiej bo pewnie częściej zmienia opony i kupuje dobre sztuki, może Neonkin ma kogoś z takich znajomych? 

zakupiłem komplet nowych gum od Cirrusa.

na przyszły sezon jak mi się nie znudzi plan jest taki: druga felga z zabierakiem i inna zębatką. na niej shinko. 

jako, że budżet nieco okrojony a szukam czegoś na gwałt, co powiecie o PIRELLI ANGEL ST 120/70/17 180/55/17 do bandziora 1250 ? Znalazłem nowe na allegro z 2015 za 5 stów co by mnie urządzało.

Wcześniej jeździłem na PR 2, no i potrzebowałbym jakieś małe porównanie co do zużycia i jazdy.

Sam właśnie się zastanawiam nad tymi z 2015 bo mam siedmioletnie...:)

jako, że budżet nieco okrojony a szukam czegoś na gwałt, co powiecie o PIRELLI ANGEL ST 120/70/17 180/55/17 do bandziora 1250 ? Znalazłem nowe na allegro z 2015 za 5 stów co by mnie urządzało.

Wcześniej jeździłem na PR 2, no i potrzebowałbym jakieś małe porównanie co do zużycia i jazdy.

Na 88 stronie odpisywałem te opony, zerknij a wtedy sam podejmiesz decyzję.

jako, że budżet nieco okrojony a szukam czegoś na gwałt, co powiecie o PIRELLI ANGEL ST 120/70/17 180/55/17 do bandziora 1250 ? Znalazłem nowe na allegro z 2015 za 5 stów co by mnie urządzało.

Komplet za 5 stów? Nawet się nie zastanawiaj :)

Napisano z telefona

Kupiłem nowe opony do bandita: Metzeler Z8 Roadtec 120/60/R17 160/60/R17

Porównywalne jakościowo o ile nie lepsze.

Wszystko zależy jak  dużo kręcisz km.

2015 to już dwulatki ,ale jeszcze 2-3 lata latania na maksa bez stresu !

Powyżej 8 lat ,nawet nówki sztuki,nieużywane nadają się tylko na śmietnik !

Guma się starzeje i traci elastyczność,czyli nie trzyma na winklach i przy hamowaniu !

adi234, mariuszn2 dzięki za odpowiedzi. 

Zamawiam PIRELLI ANGEL ST.

Edytowane przez Emwu96

He he he, mi jutro mają dostarczyć ten komplecik - a właściwie to Cirusowi, bo on się morduje z moim ulepem... :jezyk2:

Do pięciu lat to pewnie je zużyję! A i gwózdek jak się trafi to mniej szkoda będzie!  :lol-1:

He he he, mi jutro mają dostarczyć ten komplecik - a właściwie to Cirusowi, bo on się morduje z moim ulepem... :jezyk2:

Do pięciu lat to pewnie je zużyję! A i gwózdek jak się trafi to mniej szkoda będzie!  :lol-1:

Czyli jakie ?

Czyli jakie ?

Ano te Pirelli angel st za pincet złociszy :)

Kupiłem nowe opony do bandita: Metzeler Z8 Roadtec 120/60/R17 160/60/R17

Po raz drugi zamówiłem te same opony, a więc z fabrycznym to trzeci komplet, odkąd mam Guzzi. Mimo, że te opony nie są jakoś specjalnie zwrotne, jak np. Conti RoadAttack, to jednak mnie nie zawiodły na suchym, w deszczu i przy temperaturach bliskich zera. Szybko się rozgrzewają i zapewniają bardzo dobrą przyczepność na mokrej nawierzchni.

Bez problemu radzą sobie ze sporym momentem obrotowym V-ki i przenoszą go na asfalt bez uślizgów na deszczu, również podczas hamowania dają poczucie pewności. Na suchym stabilne prowadzenie, pozwalają na wiele. Mają sporą rezerwę bezpieczeństwa, dlatego jeszcze nie doprowadziłem ich do granicy przyczepności. Z każdym kompletem jeździ mi się na nich lepiej. 

Mogę polecić Conti RoadAttack 3 szybko się grzeją, dobrze trzymają w złożeniu, co prawda latam na nich od 2ch tygodni ale tor już odwiedziłem, a i w deszczu testowałem.

@slawko jeździsz na samych oponach?

Taka nowa marka - Not Available ;)

Żeby nie było OT, postanowiłem spróbować pojeździć na Z8 i porównać je na własnej skórze do PR4. Opony "prawie" zamówione.

Artur Angele sa spoko pod wzgledem jazdy ale od strony wulkanizatora to dramat :D sa tak qrewsko twarde ze masakra

No to trzeba było mnie na inne namówić!:)

• 5 weeks later...

No to bym się naciął. Chciałem zamówić nowe laczki, a że akurat byłem w pracy to sprawdziłem dokładny rozmiar w manualu. Patrzę no jest przód 120/60 17 tył 160/60 17. Ale z ciekawości popatrzyłem do katalogu części do GSF650 (ten na forumowym downloadzie) a tam przód 120/70. Myślę sobie co jest kur.. Sprawdzam manual jeszcze raz a tam rozmiar opon jest podany w dwóch miejscach. W jednym na przód 120/60 jak wcześniej, a parę stron dalej 120/70.. W koncu odpuściłem i sprawdziłem jaką faktycznie oponę mam założoną na moto po powrocie z roboty i faktycznie jest 120/70. (tył się zgadzał 160/60). Ciekawe kto dał dupy - tłumacze polskiego manuala czy japońce.

Ciekawe ilu jeździ przez to z za małymi oponami..