Skocz do zawartości

Gość Lokus
 Share

Jakie opony do Bandita?  

571 użytkowników zagłosowało

1. 1. W moim motocyklu używam opon marki:

• Avon
      4
    • Bridgestone
      96
    • Continental
      33
    • Dunlop
      58
    • Heidenau
      5
    • Maxxis
      8
    • Metzeler
      93
    • Michelin
      201
    • Pirelli
      151
    • innej marki
      5
  2. 2. Opony kupuję:

• Nowe - ze świeżym DOT-em
      453
    • Nieużywane - leżakowane
      90
    • Używane - z różnych źródeł
      59
    • Używane - potorowe
      3
  3. 3. Do Bandita 600 / 650 mam opony w rozmiarze:

• Przód: 110 / 70 - 17
      53
    • Przód: 120 / 60 - 17
      191
    • Przód 120 / 70 - 17
      132
    • Tył: 150 / 70 - 17
      49
    • Tył: 160 / 60 - 17
      273
    • Tył: 170 / 60 - 17
      38
    • Tył: 180 / 55 - 17
      33
    • Mam Bandita 1200 / 1250 i opony: przód 120 / 70-17 i tył 180/55-17
      149
    • Inny motocykl lub inne rozmiary
      37
  4. 4. W moim motocyklu mam:

• Tą samą markę i model opony na przód i tył.
      451
    • Inną oponę na przód, inną na tył.
      119

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś pisał , że 99 stron i nie wie co kupić, to ja przebijam 103 i dalej nie wiem... :)

ostatecznie wybór padł na Michelin Pilot Road 4, mam nadzieje że to będzie dobry wybór :)

ostatecznie wybór padł na Michelin Pilot Road 4, mam nadzieje że to będzie dobry wybór :)

Będzie Pan zadowolony.

A czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o najnowszych Michelin Pilot Road 5?

I co, zadowolony jesteś? Ja mam taki komplet i złego słowa nie mogę powiedzieć. Ponad 20k najechane na nich i dalej dzielnie się trzymają.

D o mojej jazdy sa OK .Rekreacja..

Faza Raza na YT zrobił recenzję / reklamę. Tak czy inaczej warto obejrzeć bo opisuje różnice między PR 4 i 5

Wysłane z mojego fona

Edytowane przez pawcioj

Miałem okazję niedawno przejechać się b6.5 z pilotroad 2 na pokładzie. Zaraz na samym początku jazdy uciekła mi na bok dupa, i już do końca miałem z tyłu głowy żeby uważać na tą gumę. Dot 2014 opona miekka i z wyglądu jak nowa. Po rozgrzaniu było lepiej ale mimo wszystko niesmak pozostał i wiem jedno, ja bym za te gumy pieniędzy nie zapłacił. Dalej obstaje przy swoim, angel st, nawet zimna w moim b12.5 nigdzie nie ucieka.

Faza Raza na YT zrobił recenzję / reklamę. Tak czy inaczej warto obejrzeć bo opisuje różnice między PR 4 i 5

Wysłane z mojego fona

I bardzo nowość ,czyli PR 5 chwali !

Ale cała prawda to wyjdzie przy dużych przebiegach,bo nie 1 kkm !

Dalej obstaje przy swoim, angel st, nawet zimna w moim b12.5 nigdzie nie ucieka.

A mi przy b12, gt uciekla i to na suchym przy maksymalnie 15 kmh, musialem zbierac. 

A mi przy b12, gt uciekla i to na suchym przy maksymalnie 15 kmh, musialem zbierac.

Nie miałem stycznosci z gt ale st mam już drugi komplet ( pierwszy był w b6) i złego słowa nie powiem :)

I bardzo nowość ,czyli PR 5 chwali !

Ale cała prawda to wyjdzie przy dużych przebiegach,bo nie 1 kkm !

Dokładnie . Ja osobiście preferuję Bridgestone ( najwięcej przejechałem na BT 023 ) Te gumy zachowują niemal te same tj. bardzo dobre parametry czy to po 1 kkm czy po 20 kkm. Zakładając te gumy mam pewność , że nie stracą swoich właściwości po 4 kkm!

Nie miałem stycznosci z gt ale st mam już drugi komplet ( pierwszy był w b6) i złego słowa nie powiem :)

Przed gt mialem dwa razy zakladane st. Zdarzenie mialo miejsce tutaj

https://mapforplaces.com/maps/seinersweg-5-1-1135

Jechalem z gory i chcialem skrecic w lewo, a ze widocznosc niezbyt to zwolnilem.

Po upewnieniu sie, ze wszystko wolne leciutkie zlozenie oraz gram gazu no i sam sie troche zdziwilem jak gada na nogi musialem stawiac.

Przyznam sie, ze jest to moze 200 metrow od domu wiec nie tylko opony ale takze droga byla zimna bo bylo to w sloneczny, zimowy dzien i jak wyzej, droga sucha.

• 4 weeks later...

Z racji tego, że na angelach ST zrobiłem już lekko 800km to pasuje wyrazić opinie. Generalnie przed kupnem obawiałem się trochę opon made in china - lokalny Magik od 2oo rozwiał wątpliwości. Przód jest made in germany, tył made in china. Miałem może z 2-3 uślizgi tylnego koła, które były spowodowane najechaniem na żwirek/lepik asfaltowy i pasy(wieś, łuk drogi, przez środek łuku przejście dla pieszych). Generalnie były one tak mało odczuwalne, że w żaden sposób nie wpłynęły moje samopoczucie lub obrany tor jazdy. Przy okazji trasy nad Solinę byliśmy przy okazji na "sławnych" serpentynach słonnych. Przycierałem podnóżki a opony trzymały jak wściekłe.

Podsumowując jestem mega zadowolony i polecam  !  :oki:

Dzisiaj przyszła metzeler z8 na tył nowka sztuka ale najpierw muszę wykończyć 2 letnia Mpr3. Na przodzie jest z8 i jak narazie same plusy w porównaniu z Mitas sport Force.

• 3 weeks later...

A tutaj moja Z8 wraz z ozdobą :( Przebieg 6 tyś km...

2ewms94.jpg

Do naprawy czy już do pieca ?  :zdziwiony:

Napraw, nic jej nie będzie ;)

• 2 weeks later...

Niedawno miałem pierwszą wymianę opon w bandicie (z fabrycznych battlax -- nisko je oceniam), kupiłem Metzeler Roadtec Z8 Interact bo jakieś dwa lata temu wysoko wylądowały w teście "Motocykla" opon sportowo-turystycznych, oraz były w całkiem przystępnej cenie w znanym-internetowym-sklepie-z-oponami. W ostatni weekend zabrałem bandita na tor żeby te opony wreszcie przetrzeć, jestem na razie bardzo zadowolony, nareszcie dostaję feedback co się dzieje z tyłu. Było sucho i ciepło, na nowym asfalcie. Jeszcze nie wiem jak się zachowują na mokrym oraz przy przebiegu większym niż 200km.

Ja z Z8 mam problem. Po nagrzaniu przednia opona dostaje bicia. Damn i boksuj się człowieku z serwisem że to winna opona.

Roadteca z 8  miał Łukasz13 w BMW-u i tak szybko jak kupił tak szybko sprzedał dalej.Na suchym dawała radę a na mokrym tragedia , był okres że BMW polecała ale z tego co wiadomo wróciła do Michelinów . Może tylko w BMW się nie sprawdziły a w innych będzie jest lepiej .

Niedawno miałem pierwszą wymianę opon w bandicie (z fabrycznych battlax -- nisko je oceniam), kupiłem Metzeler Roadtec Z8 Interact bo jakieś dwa lata temu wysoko wylądowały w teście "Motocykla" opon sportowo-turystycznych, oraz były w całkiem przystępnej cenie w znanym-internetowym-sklepie-z-oponami. W ostatni weekend zabrałem bandita na tor żeby te opony wreszcie przetrzeć, jestem na razie bardzo zadowolony, nareszcie dostaję feedback co się dzieje z tyłu. Było sucho i ciepło, na nowym asfalcie. Jeszcze nie wiem jak się zachowują na mokrym oraz przy przebiegu większym niż 200km.

Po fabrycznych batlaxach to chyba każda opona jest lepsza !

A do 300 km przebiegu to ledwo się olej z formy ściera !

• 3 months later...

W halince drugie opony do wymiany .

Pirelki Diablo Rosso III wytrzymały dokładnie tyle samo ,co Batlaxy 015,

czyli po 11 kkm ! Ale z pewnością lepsze są pirelki,choć z 015 też nie ma tragedii,

jak z BT 21 w bandicie.

Miałem Z8 w swoim. Mała pojemność Spokojna jazda - po roku pogoniłem dalej. Nie czułem się komfortowo. Już lepszy był chyba BT020

U mnie na tyle od 40.000 km jest jeszcze założony pilot Road 2 i jestem z tej opony bardzo zadowolony. Przód po 30.000 musiałem wymienić, bo się szybciej zjechał, tył w przyszłym roku na pewno wymienić będę musiał. Może pod 50k dociągnę :D

50 kkm !!!! Sebastian ,idziesz chyba na rekord przebiegu !!!!