Skocz do zawartości

Gość Lokus
 Share

Jakie opony do Bandita?  

571 użytkowników zagłosowało

1. 1. W moim motocyklu używam opon marki:

• Avon
      4
    • Bridgestone
      96
    • Continental
      33
    • Dunlop
      58
    • Heidenau
      5
    • Maxxis
      8
    • Metzeler
      93
    • Michelin
      201
    • Pirelli
      151
    • innej marki
      5
  2. 2. Opony kupuję:

• Nowe - ze świeżym DOT-em
      453
    • Nieużywane - leżakowane
      90
    • Używane - z różnych źródeł
      59
    • Używane - potorowe
      3
  3. 3. Do Bandita 600 / 650 mam opony w rozmiarze:

• Przód: 110 / 70 - 17
      53
    • Przód: 120 / 60 - 17
      191
    • Przód 120 / 70 - 17
      132
    • Tył: 150 / 70 - 17
      49
    • Tył: 160 / 60 - 17
      273
    • Tył: 170 / 60 - 17
      38
    • Tył: 180 / 55 - 17
      33
    • Mam Bandita 1200 / 1250 i opony: przód 120 / 70-17 i tył 180/55-17
      149
    • Inny motocykl lub inne rozmiary
      37
  4. 4. W moim motocyklu mam:

• Tą samą markę i model opony na przód i tył.
      451
    • Inną oponę na przód, inną na tył.
      119

Rekomendowane odpowiedzi

mogę mieć opony z 97r 98r bieżnik prawie nowy cena hmm 70zł

ALE mają łatki w środku lub kołkowanie warto?

wydaje mi się że nie....

komplet za 70zl to bierz , beda na "sobótki" :) bo (o zgrozo :) )chyba nie chodzilo Ci o zakladanie 13 letnich, latanych opon do moto

Na spalenie jak znalazł :} Sam bym kilka takich tylnych nabył za tą cenę :P

Ten Raven wydaje mi się byc ciekawy. Może spróbuję je wkrótce.

ps. Ja stawiam na wytrzymałość opony. Moto mi służy głównie na wypady, więc wybór oczywisty

o cholerka pomyłka rok 2007 i 2008 i tylko na tył opony w tej cenie

chodzi mi o te łaty nie odkleją sie? i te kołkowanie opon

ogólnie nie lubie używek bo ktoś je z jakiegoś powodu wyrzucił...

jak dla mnie to niewiele zmienia, dziekuje bardzo za jazde 200 kmh na kolkowanej oponie. Zrobisz co bedziesz chcial, ale ja bym tego nie zalozyl

Uzywek bym nie zakladał a tymbardziej łatanych , kołkowanych itp. - nigdy nie wiadomo jak były wczesniej eksploatowane - moze wyglądać całkiem ok a mimo wszystko moze miec balona , lub poprostu bić podczas jazdy ( nawet gdy bedzie dobrze wywazona ) to przy 200 to odczujesz napewno .

Bezpieczeństwo jest najwazniejsze i niema co na nim oszczedzać - wybór nalezy do Ciebie.

PS. Kaban , smiało bierz oponki do turystyki bo i na nich niezle smiga sie po winkielkach , sa w pełni uniwersalne.

PS. Kaban , smiało bierz oponki do turystyki bo i na nich niezle smiga sie po winkielkach , sa w pełni uniwersalne.

To chyba do Wikinga...? Ja turystycznych już nigdy nie założę po przesiadce na sportowe  :rolleyes:

Ja turystycznych już nigdy nie założę po przesiadce na sportowe :rolleyes:

True...

Conti Sport Attack rullezzz :peace:

• 3 weeks later...

Odgrzeję temat. Szukamy dla kumpla opony na przód, niby nic trudnego ale opona ma być w rozmiarze 130/70/ 16 i właśnie z tą 16 jest problem.

I moje pytanie jest takie: Co myslicie o michelin hi-sport, continental sport atack 2, pirelli diablo front.

Moto to honda cbr fire blade SC33.

Michelin hi-sport - nie spotkałem się.

Conti Sport Attack, miodna opona, świetna na sesje na torze.

Diablo - turystyczna i sportowa w jednym, ale jak coś jest uniwersalne, to jest do...

Ja bym brał Continentala, mnóstwo przyczepności.

Dzvonec, też szukam kumplowi takiej opony do tego samego moto. To na 100% jest 130szerokość?

Tak, to jest dokładnie 130/70/16 taką ma obecnie założoną, fabryczny rozmiar jest taki sam.

http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,5197063.html

Edytowane przez dzvonec

Jakby ktoś planował zakupić opony Conti to polecam tego dostawcę :)

Ceny zaporowe: http://www.conti-bik...ex.php?cPath=44

mynetmoto.com - duuuużo taniej

kupowałeś już w tym sklepie? możesz napisać coś na temat wysyłki (czy długo) i ogólnie na temat rzetelności sprzedawcy?

z tego co widzę, cena za 1-3 opon do Polski - 20 Euro

Właśnie, czy ktoś kupował w tym sklepie ? Ceny zachęcające.

Ja kupowałem gdy EUR było po 3,60. Komplet RoadAttacków do Bandita kosztował mnie 700PLN :D

Przesyłka idzie jakieś 5dni. Dostajecie fakturę i góra roczną oponę. Wielu już kupowało tam. Rzetelny sklep.

Qualifiery można dostać po 170EUR komplet. Fajne promocje zimą robią.

P.S. EURO tanieje :D

nie pamiętam gdzie to czytałem ale bodajże na forum grupy południe, koleś zamówił sobie komplet kapci to dostał co prawda nowe ale leżaki 5 czy 6 letnie, nie pamiętam już dokładnie. Potem coś kombinował z tym sklepem odsyłał, żeby mu przysłali jakieś świeższe etc. Jak się to ostatecznie skończyło nie pamiętam ale wniosek z tego był taki, że raczej trzeba uważać na ten sklep żeby przypadkiem nie dostać opon co prawda nowych ale datowanych dosyć dawno.

nie pamiętam gdzie to czytałem ale bodajże na forum grupy południe, koleś zamówił sobie komplet kapci to dostał co prawda nowe ale leżaki 5 czy 6 letnie, nie pamiętam już dokładnie. Potem coś kombinował z tym sklepem odsyłał, żeby mu przysłali jakieś świeższe etc. Jak się to ostatecznie skończyło nie pamiętam ale wniosek z tego był taki, że raczej trzeba uważać na ten sklep żeby przypadkiem nie dostać opon co prawda nowych ale datowanych dosyć dawno.

"Nie pamiętam, bodajże" - może to nie mynetmoto? Wystarczy wejść na FM i tam jest mnóstwo pozytywynych opinii. Wolny kraj ;)

Jest jeszcze allegro, coś fajnego się też może trafić.

ok, dokopałem się w końcu do jakiegoś tematu o oponach, który nie był zamknięty.

Jako, że niedługo przyjdzie czas zmiany tylnej gumy w moim b12, pytanie:

jeździł ktoś na Michelin Pilot Power 2ct?

Teraz miałem Pilot Road 2 2ct, było gicior i wytrzymała jakieś 7 kkm dosyć agresywnej jazdy. Pytanie do tych, co wiedzą coś na ten temat. Nie o przyczepność, ale o żywotność takiej gumy. Kusi mnie bo sam jej profil jest dużo bardziej sportowy niż Road 2 i możnaby jeszcze bardziej pozapierdalać po winklach, chociaż kolana i tak już przytarłem

jak roada skończyłeś w 7 tys to w powerze nie licz na więcej jak 5 tys

Racja, jak Roady zjeździłeś tak szybko to Powery max.5tys km. Ja mam, zachwalam. Między Roadami a Powerami jest spora różnica. Roady, nim wjechałem na winkiel (wiadomo, że niezbyt wolno), należało rozgrzać. Powery są gotowe po kilku minutach od wyjazdu z bramy :vroom: No i wybór należy do Ciebie, 2ct mają twardszy środek, trzymają trochę słabiej od zwykłych. A jaka jest różnica w przebiegu - nie wiem. Swoje mam już 4tys km i jeszcze 2tys spokojnej jazdy powinny wytrzymać (2ct).

Podsumowując, na ulicy ciężko będzie Ci je wykorzystać po maxie. W deszczu nie mają sobie rówych. Zero niepewnych uślizgów. Jak dla mnie, opony idealne dla Bandziorów. Od początku takie powinni zakładać :P (Ale do sporta już bym ich nie założył. Celowałbym w Metzeler M5 lub Pirelli Supercorsa)

Edytowane przez Kaban

A co myślicie o Dunlop RoadSmart Sportmax na tył? miał ktoś? Bo mój pilot road 2 się skończył właśnie. Nie wiem jeszcze jaka cena będzie ale chyba sporo, na przodzie mam taką nie narzekam ale dałem niecałe 500 zeta opona dwumieszankowa.