Skocz do zawartości

Alpy - Sierpień 2017

seebst
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy pokój na dwie osoby 84€ za noc z śniadaniem

No to chyba nie tak źle, jak za pokój i w dodatku w centrum tak wielkiej turystyki. To my za osobę płaciliśmy po 35e i w sumie też powinniśmy być wcześnie w domu, bo babcia zabroniła się kąpać po 22 :D

No to chyba nie tak źle, jak za pokój i w dodatku w centrum tak wielkiej turystyki. To my za osobę płaciliśmy po 35e i w sumie też powinniśmy być wcześnie w domu, bo babcia zabroniła się kąpać po 22 :D

Sebastian ,była jeszcze jedna opcja ,mogliśmy sie nie kąpać ,ha,ha

Film fajny,ale czemu taki króciutki ?

A  pod tym wodospadem nie nakręciłeś nic ?

Nie mam porządnego sprzętu do obróbki wideo. Surowy materiał tnie mi się jak stare portki. Nie mówiąc już, jak długo trwało renderowanie filmu. Ale może jeszcze coś skleję z kilku dni w jeden film, jakieś inne fajne ujęcia.

Właśnie ,póki jeszcze zima za oknem,ha,ha

BTW ,to o pogodę to myśmy zadbali ,ha,ha

Nie żebyśmy mieli wpływ na pogodę,ale dokladnie ją sprawdzaliśmy,

tak aby na GG wybrać się kiedy aura będzie super,

tak jak GG na to zasługuje ! Pamiętam,że np. dzień czy dwa wcześniej 

wcale na GG nie było tak słonecznie tylko lało !

Edytowane przez mariuszn2

Właśnie ,póki jeszcze zima za oknem,ha,ha

BTW ,to o pogodę to myśmy zadbali ,ha,ha

Nie żebyśmy mieli wpływ na pogodę,ale dokladnie ją sprawdzaliśmy,

tak aby na GG wybrać się kiedy aura będzie super,

tak jak GG na to zasługuje ! Pamiętam,że np. dzień czy dwa wcześniej

wcale na GG nie było tak słonecznie tylko lało !

Mariuszn My mielismy tylko dojazd do d.... następne dni bajka.

Ale przy pięknej pogodzie to może każdy tam jechać No i do tego u nas są tak późno ferie to nie miałem wielkiego wyboru

U nas jedynie przy końcu podjazdu na Stelvio czarne chmury się zebrały, z których tylko na chwilkę delikatnie pokropiło, a po stronie szwajcarskiej na 'parasolce' jedynie asfalt był mokry, ale piękne niebieskie niebo. Także pogodę żeśmy sobie zamówili idealną, he he :)

• 4 months later...

Sebastian ,obejrzałem Twoją relację kolejny raz,

coś wspominałeś ,że może jeszcze jakiś filmik ulepisz ?!

No tak mówiłem, to znaczy wspominałem. Ale nie ma kiedy teraz. A poza tym szukam jakiegoś normalnego programu do filmów. A Ty kupujesz sobie tą kamerę, jak wspominałeś?

Mam nadzieję,że przed tegorocznym wypadem (prawdopodobnie Nordkapp ) zakupię.

• 1 month later...

Panowie, jeśli dobrze zrozumiałem z opisu trasu zjechaliście ze Stelvio do Szwajcarii i jechaliście drogą nr 28 w kierunku granicy Szwajcarsko - Włoskiej do Livigno. Mieliście winiety czy na tej drodze nie były one potrzebne?

Przymierzam się do wyjazdu na Stelvio. Wjechać chciałbym od strony Trafoi ale zjechać taką trasą: https://goo.gl/maps/QdoEvFAMbTB2

W przeciwnym niż Wy kierunku ale też drogą 28. Nie wiem tylko czy muszę mieć na ten odcinek winietę czy nie. Niby nie autostrada i nie ekspresówka ale nie mogę nigdzie w internecie znaleźć konkretnej informacji.

W Szwajcarii żadnych winiet nie mieliśmy. Ta droga, o którą pytałeś, jak i inne, przez które jechaliśmy nie wymagały żadnych opłat. Co jedynie, gdybyś chciał ze Szwajcarii pojechać do Livigno to za ten odcinek drogi, przez który przejeżdża się tunelem trzeba płacić, na wjeździe. Nie wiem już ile, ale my nie jechaliśmy do Livigno, a już na pewno nie tym tunelem. Natomiast trasę z Twojego linku też zrobiliśmy, ale w drodze powrotnej. Wtedy było już ciemno, przed północą co najmniej i żeby nie pchać się z powrotem na stelvio, to ta droga właśnie wracaliśmy aż do Merano. Także spokojnie, ta i inne drogi w Szwajcarii spokojnie przejedziesz bez opłat. Byle nie autostrady, bo to wiadomo

Super :)

Dzięki za odpowiedź.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Sebastian ma rację,a ten tunel to kosztował kilkanaście euro ,ale wg mnie to gorsza sprawa

polega na tym ,że on jest b.wąski,przez to jest jednokierunkowy,a że jest do tego jeszcze długi,

to można i z godzinę postać czekając na zmianę świateł !!!

• 1 year later...

Jak nie zima ,to wirus w koronie ,zatem jest dobry czas na wspominki .

Przejrzałem Twój temat o Alpach 2017 i ze zdziwieniem stwierdziłem,

że brakuje ostatniego Twojego filmiku z tego wypadu. Jak podejrzewam,

to podczas migracji forum jakiś chochlik internetowy ten filmik "zgubił ",

bo przecież nie sądzę abyś zapomniał go powiesić w swojej relacji ,tym bardziej

że w mojej relacji jest !

W każdym bądź razie naprawiam ten błąd ,ha,ha

Ale jakiego filmu brakuje? Wydaje mi się, że wszystkie zrobiłem. Brakuje jedynie z 2019 filmu ze Szwajcarii. Ale kiedyś powstanie :D

Chyba Seba zakochany na wiosnę jesteś ! 🤣

Zwróć uwagę na tytuł ,Alpy ale 2017 !!! A filmik masz powyżej !

Ale Twoja deklaracja ,że powstanie też filmik ze Szwajcarii a.d. 2019 

bardzo mnie cieszy !