Skocz do zawartości

Bandziory na tory!

Milosz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już czekam na kalendarz u Janusza
Dawaj nową nauczysz się nią skręcać na torze

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Srapatapatalka

Ja to co roku planowałem jechać na tor, odkąd mam Bandziora.

Ale ostatecznie nigdy na torze nie byłem, bo albo jakieś trackday'e były w dni, które pracowałem, albo tak daleko termin ustalony, że nie wiedziałem, czy będę mieć wolne, a szkoda wrzucać pieniądze, jak przepadną, albo jak trafi się jakiś wolny termin z mojej strony, to wszystkie miejsca zajęte.

I chciałbym podszlifować swoje umiejętności, jednak z roku na rok mam coraz mniej zapału do zapisania się na jazdy torowe i starcza mi zwykłe jeżdżenie rekreacyjne.

Poza tym z roku na rok coraz więcej w klocku robię, więc szkoda byłoby go skasować na torze.

Może chociaż raz się przejadę, zanim Bandzior wyzionie ducha.

A nie... Czekaj. Jutro w nim będę grzebać. Pakuję się do kufra i dzida na tor! Tylko czy Modlin jest otwarty o północy?🤣

W dniu 26.03.2022 o 09:31, Ragor napisał:

Ktoś już planuje jakieś torowania w tym roku?

Ja mam opłacone 2 wyjazdy na duże tory w tym roku z CR Moto (Silesia Ring i Poznań) ale postaram się jeszcze Radom odwiedzić kilka razy.

Ktoś chętny dołączyć?

13 godzin temu, xuled napisał:

Ja mam opłacone 2 wyjazdy na duże tory w tym roku z CR Moto (Silesia Ring i Poznań) ale postaram się jeszcze Radom odwiedzić kilka razy.

Ktoś chętny dołączyć?

Jakie koszta w cr moto?

8 godzin temu, rolo napisał:

Jakie koszta w cr moto?

Ja płaciłem coś koło 700 za Poznań i niewiele ponad 900 za Silesie ale takie ceny obowiązywały tylko do końca stycznia czy lutego. Teraz jest trochę drożej. Do tego na miejscu trzeba zapłacić 140 za kostkę. Cena za dwa dni.

Zresztą wszystko jest na ich stronie:

https://crmoto.pl/

W dniu 28.03.2022 o 20:50, xuled napisał:

Ja płaciłem coś koło 700 za Poznań i niewiele ponad 900 za Silesie ale takie ceny obowiązywały tylko do końca stycznia czy lutego. Teraz jest trochę drożej. Do tego na miejscu trzeba zapłacić 140 za kostkę. Cena za dwa dni.

No to będziem myśleć 😉

W dniu 28.03.2022 o 20:50, xuled napisał:

A co jest w tej cenie  ( np. szkolenie ,nocleg, wyżywienie ) ?

Edytowane przez mariuszn2

11 godzin temu, mariuszn2 napisał:

A co jest w tej cenie  ( np. szkolenie ,nocleg, wyżywienie ) ?

Dwa dni dostępu do toru.

To jest zwykły track day, bez szkolenia. Nocleg, wyżywienie, dojazd, sprzęt, paliwo - wszystko trzeba zapewnić sobie samemu.

Płaci się w sumie tylko za to, że można jeździć po torze w sposób zorganizowany i generalnie dość bezpieczny.

Na miejscu jest możliwość wykupienia dodatkowych usług takich jak szkolenia, opony a nawet części jeśli ktoś się wywali. Do tego cała masa fajnych ludzi zakręconych na temacie motocykli z którymi nie tylko można pogadać ale i pomogą w potrzebie. A wieczorami można zrobić sobie imprezkę, wypić piwko i takie tam.

Mi podoba się to, że na dużym torze można w miarę bezpiecznych warunkach pouczyć się jazdy z większymi prędkościami. W Radomiu czy Modlinie jest fajnie ale 2 bieg się za mocno zużywa i trudno jest doświadczyć działania ABSu czy blokowania kół na dohamowaniu do zakrętu. Nie ma też takich zakrętów które przejeżdża się z prędkościami powyżej 100km/h ani takich gdzie można rozpędzić się powyżej 200. A wszystko to całkowicie legalnie, w bezpiecznych warunkach i z karetką czekającą na wszelki wypadek... 

Jeśli chciałbyś coś bardziej zorganizowanego to polecam California Superbike School - kosztuje trochę więcej ale to jest rewelacyjnie zorganizowane szkolenie. Z tego powodu raczej nie ma tam możliwości pojeżdżenia sobie na luzaku czy sprawdzenia limitów swoich albo maszyny.

• 3 weeks later...
W dniu 26.03.2022 o 10:38, Ragor napisał:

Ja już czekam na kalendarz u Janusza emoji12.png
Dawaj nową nauczysz się nią skręcać na torze emoji2957.png

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Srapatapatalka emoji6.png

Już w zasadzie jest, tylko Suzuki motoszkoly nie ma

W dniu 26.03.2022 o 20:40, maniomen napisał:

Ja to co roku planowałem jechać na tor, odkąd mam Bandziora.

Ale ostatecznie nigdy na torze nie byłem, bo albo jakieś trackday'e były w dni, które pracowałem, albo tak daleko termin ustalony, że nie wiedziałem, czy będę mieć wolne, a szkoda wrzucać pieniądze, jak przepadną, albo jak trafi się jakiś wolny termin z mojej strony, to wszystkie miejsca zajęte.

I chciałbym podszlifować swoje umiejętności, jednak z roku na rok mam coraz mniej zapału do zapisania się na jazdy torowe i starcza mi zwykłe jeżdżenie rekreacyjne.

Poza tym z roku na rok coraz więcej w klocku robię, więc szkoda byłoby go skasować na torze.

Może chociaż raz się przejadę, zanim Bandzior wyzionie ducha.

A nie... Czekaj. Jutro w nim będę grzebać. Pakuję się do kufra i dzida na tor! Tylko czy Modlin jest otwarty o północy?🤣

Wybierz się na szkolenie z bezpiecznej jazdy. Ryzyko mniejsze niż na trackday a korzyści w ruchu drogowym odczuwalne od razu po

W dniu 30.03.2022 o 23:47, xuled napisał:

Dwa dni dostępu do toru.

To jest zwykły track day, bez szkolenia. Nocleg, wyżywienie, dojazd, sprzęt, paliwo - wszystko trzeba zapewnić sobie samemu.

Płaci się w sumie tylko za to, że można jeździć po torze w sposób zorganizowany i generalnie dość bezpieczny.

Na miejscu jest możliwość wykupienia dodatkowych usług takich jak szkolenia, opony a nawet części jeśli ktoś się wywali. Do tego cała masa fajnych ludzi zakręconych na temacie motocykli z którymi nie tylko można pogadać ale i pomogą w potrzebie. A wieczorami można zrobić sobie imprezkę, wypić piwko i takie tam.

Mi podoba się to, że na dużym torze można w miarę bezpiecznych warunkach pouczyć się jazdy z większymi prędkościami. W Radomiu czy Modlinie jest fajnie ale 2 bieg się za mocno zużywa i trudno jest doświadczyć działania ABSu czy blokowania kół na dohamowaniu do zakrętu. Nie ma też takich zakrętów które przejeżdża się z prędkościami powyżej 100km/h ani takich gdzie można rozpędzić się powyżej 200. A wszystko to całkowicie legalnie, w bezpiecznych warunkach i z karetką czekającą na wszelki wypadek... 

Jeśli chciałbyś coś bardziej zorganizowanego to polecam California Superbike School - kosztuje trochę więcej ale to jest rewelacyjnie zorganizowane szkolenie. Z tego powodu raczej nie ma tam możliwości pojeżdżenia sobie na luzaku czy sprawdzenia limitów swoich albo maszyny.

Fajnie. Bardzo 🙂

U mnie niestety czas i budżet pod kątem zawodów i ledwo styknie na jakieś kartingi 🙂

• 3 weeks later...

@henryk zapisy już ruszyły

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Srapatapatalka

• 4 months later...

Ktoś jedzie może na Poznań teraz? Bo ja właśnie spakowany. Chyba czeka mnie track day na mokro...

• 7 months later...

Ktoś coś w najbliższym czasie?

Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka

Ja właśnie zastanawiam się nad wyjazdem do Łodzi ale trochę mnie odstraszają późne godziny więc pewnie skończy się na Słomczynie 12 Maja. Na duży tor na razie nie mam planów...

Mnie korci Jastrząb w niedzielę i 13 maja 🫣

Jutro rano się na Słomczyn udaje jakby ktoś był chętny to zapraszam :)

Fredi dawaj znać jak asfalt klei w takich warunkach, bo się mocno zastanawiam nad niedzielą czy jest sens czy lepiej poczekać aż będzie cieplej

10 godzin temu, Ragor napisał:

Fredi dawaj znać jak asfalt klei w takich warunkach, bo się mocno zastanawiam nad niedzielą czy jest sens czy lepiej poczekać aż będzie cieplej

Niestety nie udało mi się wyjechać z pewnych nieplanowanych przyczyn ale bardzo chciałem :( a w niedziele co tam jest? Jakiś Open day? 

Track Day taki sam jak na Słomczynie :)
Jak tylko strona Janusza wstanie to się zapisze, bo póki co chyba coś padło i na dwóch kompach i telefonie mi nie trybi

To może do Radomia się przejedziemy jakoś w niedługim czasie? Muszę się rozruszać w tym roku i podocierać nowe oponki...

@xuleda latają tam też w weekendy? Bo w tygodniu się nie wyrwę niestety :(

Tak, w Radomiu najczęściej jest tor otwarty. Harmonogram jest na ich stronie. Jedziesz kiedy tylko są wolne jazdy motocyklowe
https://automobilklub.radom.pl/tor/cenniki-i-grafik/

Z tego co widzę z grafiku najbliższe soboty są zarezerwowane na jakieś imprezy ale w niedziele są wolne jazdy.

Godzinę temu, Ragor napisał:

Track Day taki sam jak na Słomczynie :)
Jak tylko strona Janusza wstanie to się zapisze, bo póki co chyba coś padło i na dwóch kompach i telefonie mi nie trybi

No ja to laik bo nigdy na żadnym torze jeszcze nie byłem ale właśnie chce to zmienić wiec jak coś to się pisze na wycieczki :) 

31 minut temu, xuled napisał:

Z tego co widzę z grafiku najbliższe soboty są zarezerwowane na jakieś imprezy ale w niedziele są wolne jazdy.

Dawaj znać jakbyś się wybierał, kawałek drogi jest, ale chętnie spróbuję innego toru moim GSXR ;)

19 minut temu, Fredi napisał:

No ja to laik bo nigdy na żadnym torze jeszcze nie byłem

Ostrzegam torowanie wciąga :P