Skocz do zawartości

Bandziory na tory!

Milosz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Fredi napisał:

No ja to laik bo nigdy na żadnym torze jeszcze nie byłem ale właśnie chce to zmienić wiec jak coś to się pisze na wycieczki :)

Polecam w takim razie zrobić najpierw jakieś szkolenie z instruktorem bo łatwo może człowieka ponieść a z drugiej strony szybsi koledzy fajnie pokazują jak dużo nam jeszcze brakuje :)

43 minuty temu, Ragor napisał:

Dawaj znać jakbyś się wybierał, kawałek drogi jest, ale chętnie spróbuję innego toru moim GSXR ;)

Jak będę jechał na Radom to dam znać choć to mały, kartingowy tor więc wielkiego "wow" nie będzie mimo, że jest całkiem przyjemny.

Janusz jakby nie patrzeć ma 2 grupy szkoleniowe w niedzielę, do jednej z nich się wybieram 🫣 więc dobra okazja się oswoić z torem :)

Wysłane z mojego RMX3311 przy użyciu Tapatalka

19 minut temu, Ragor napisał:

Janusz jakby nie patrzeć ma 2 grupy szkoleniowe w niedzielę, do jednej z nich się wybieram 🫣 więc dobra okazja się oswoić z torem :)

O którym mówicie bo się już zgubiłem a znaleść nie umiem coś 😛 

Godzinę temu, Ragor napisał:

Ostrzegam torowanie wciąga :P

Podejmę ryzyko 🙃

37 minut temu, xuled napisał:

Polecam w takim razie zrobić najpierw jakieś szkolenie z instruktorem bo łatwo może człowieka ponieść a z drugiej strony szybsi koledzy fajnie pokazują jak dużo nam jeszcze brakuje :)

Jak będę jechał na Radom to dam znać choć to mały, kartingowy tor więc wielkiego "wow" nie będzie mimo, że jest całkiem przyjemny.

No właśnie chętnie bym najpierw szkolenie zrobił, dałem dupy niestety z tym, że dziś nie skoczyłem na ten Słomczyn 😢

Teraz, Fredi napisał:

O którym mówicie bo się już zgubiłem a znaleść nie umiem coś 😛 

Podejmę ryzyko 🙃

https://jcgroup.com.pl/

Tylko coś się strona wykrzaczyła przynajmniej na moim kompie w robocie i telefonie.

Jak nie torowałeś to chyba poleciłbym Ci grupę zieloną z instruktorem, ja się wybieram do żółtej jak dobrze pamiętam, o ile uda mi się w końcu zapisać....

W dniu 28.04.2023 o 11:12, Ragor napisał:

https://jcgroup.com.pl/

Tylko coś się strona wykrzaczyła przynajmniej na moim kompie w robocie i telefonie.

Jak nie torowałeś to chyba poleciłbym Ci grupę zieloną z instruktorem, ja się wybieram do żółtej jak dobrze pamiętam, o ile uda mi się w końcu zapisać....

Zapisany, widzimy się jutro :D

• Like 1

PBC rośnie w siłę z torowaniem
Grunt to nie zapomnieć kluczyków

Chyba ze 6 dyplomów mam od Janusza już 😁 teraz pora na szkolenia jazdy w terenie 😈

Ja potrafiłem zebrać 3 lub 4 w sezonie

11 godzin temu, Ragor napisał:

Ja potrafiłem zebrać 3 lub 4 w sezonie emoji23.png

a to jest jakiś papier z torowanka? czyli dziś zdobędę pierwszą odznakę rajdowca? 😂

Dajcie znać jak tam poszło szkolenie!

Wszystko wskazuje na to, że w czwartek jadę do Radomia pojeździć sobie troszkę na torze. Ktoś chętny żeby dołączyć?

Nie tor, ale plac jest moja nową zajawką 😄

• Upvote 1

I sie wyjebał 😁 duże szkody poza gmolami?

1 minutę temu, radzior napisał:

I sie wyjebał 😁 duże szkody poza gmolami?

Żadne. Gmole są poszerzone dodatkowo i obite taką gumą bitumiczną jaką można spotkać na naczepach tirów, pod paletami, aby się ładunki  nie przesuwały. W zadupek wkręcone crash pady w miejsce śruby do mocowania tej siatki do bagażu. Także podniesienie i jazda dalej 😀

Całe szczęście, bo aż mnie głowa rozbolała - limitkę tak przytarmosić 😱

W dniu 30.04.2023 o 15:30, xuled napisał:
Dajcie znać jak tam poszło szkolenie!

Wszystko wskazuje na to, że w czwartek jadę do Radomia pojeździć sobie troszkę na torze. Ktoś chętny żeby dołączyć?

Było zacnie, pogoda dopisała, asfalt kleił 😎 ekipa PBC siała terror w grupach zielonej i żółtej, a w jednej sesji siałem terror wśród początkujących (przepraszam! jeśli komuś wlazłem pod łokieć 🤦‍♂️ lub wystraszyłem w inny sposób! Goniłem Janusza)
Z zanotowanych strat... W pierwszą sesje wyjechałem nieprzygotowany... 🤫 Zapomniałem zdjąć z szyi klucze z auta i długopis... Klucze dotrwały do końca sesji, długopis zakończył przygodę w zielonym, bo nie bezpiecznie było go trzymać w lewej ręce jak już zauważyłem że ledwo się trzyma na smyczy 🤦‍♂️
Dzięki ekipa! @Fredi miło było poznać, mam nadzieję że nie były to dwa wyjazdy w jednym czyli pierwszy i ostatni ;) i że kiedyś znowu spotkamy się na torze :D 
PS. GSXR chciałby jechać szybciej, ale ja nie potrafię a153f7e9f04a9b6be5d4c5c03dfda711.jpg

Edytowane przez Ragor
  • Upvote 2

Filmik za kilka minut powinien być dostępny, wysyła się (za jakieś pół godziny powinien być w lepszej jakości) :) Z racji, że nie umiem podkładać muzyki itd. wrzucam tak jak jest 🤦‍♂️

PS. Tak wiem, kalecze jeszcze jazdę, ale nie od razu Rzym zbudowano :P 

Edytowane przez Ragor
  • Upvote 3

Nuda...brak nagrania z najważniejszego zdarzenia na tym torowaniu 😈😉

7 godzin temu, radzior napisał:

Czyli wiesz 🙂

A kto nagrywal ?

No to i ja powiem słów kilka.

Na torze byłam pierwszy raz, i było to bardzo ciekawym doświadczeniem. Pogoda dopisała, towarzystwo również.  Cały dzień spędzony dosyć aktywnie. W pierwszej sesji stres bo co i jak i w ogóle o co chodzi, później w każdej kolejnej sesji pokazywano nam i szkolono z tego jak patrzeć, gdzie patrzeć, jak ułożyć ciało na motocyklu etc. Byłam w grupie u Tadeusza, bardzo pozytywny instruktor, nie krytykują, a wręcz świeżaków motywuje i daje wskazówki do dalszej pracy nad słabymi punktami. Po nagraniu mojego przejazdu widziałam z czym definitywnie mam problem (standardowo z prędkością).

Jak ktoś się jeszcze zastanawia czy warto?  Powiem, że jak najbardziej, i nie ma co zwlekać.

IMG_20230430_140851_1.thumb.jpg.bdcf02512f6dcf3da3c65d587903dce1.jpg

A co mi tam filmikiem się też podzielę, chociaż szaleństwa nie było, a był stres :D

9 godzin temu, radzior napisał:

Ale o co chodzi? :P 

Edytowane przez OlaAla

8 godzin temu, OlaAla napisał:

No to i ja powiem słów kilka.

Na torze byłam pierwszy raz, i było to bardzo ciekawym doświadczeniem. Pogoda dopisała, towarzystwo również.  Cały dzień spędzony dosyć aktywnie. W pierwszej sesji stres bo co i jak i w ogóle o co chodzi, później w każdej kolejnej sesji pokazywano nam i szkolono z tego jak patrzeć, gdzie patrzeć, jak ułożyć ciało na motocyklu etc. Byłam w grupie u Tadeusza, bardzo pozytywny instruktor, nie krytykują, a wręcz świeżaków motywuje i daje wskazówki do dalszej pracy nad słabymi punktami. Po nagraniu mojego przejazdu widziałam z czym definitywnie mam problem (standardowo z prędkością).

Jak ktoś się jeszcze zastanawia czy warto?  Powiem, że jak najbardziej, i nie ma co zwlekać.

IMG_20230430_140851_1.thumb.jpg.bdcf02512f6dcf3da3c65d587903dce1.jpg

A co mi tam filmikiem się też podzielę, chociaż szaleństwa nie było, a był stres

Troche zachowawczo , ale jak na pierwszy raz to dobrze !

8 godzin temu, Ragor napisał:

@mariuszn2 nagrywał Janusz :) 

Czyli Czaja ! 😂

Trzeba nowa halinke zapoznac z Jastrzebiem ! 😂

14 godzin temu, OlaAla napisał:

Na torze byłam pierwszy raz, i było to bardzo ciekawym doświadczeniem. 

Brawo! Teraz tylko nie przestawać jeździć na tor. Wystarczy poćwiczyć według wskazówek instruktorów a prędkość przyjdzie sama.

Ktoś się orientuje jak wyglądają Track Daye z CR moto?
W grupie D jest jakiś instruktor dostępny? Na Silesii można sobie rozbić jakiś namiot i się przekimać na terenie toru czy trzeba szukać noclegu?

Wysłane z mojego Realme GT2 przy użyciu Srapatapatalka

15 minut temu, Ragor napisał:

Ktoś się orientuje jak wyglądają Track Daye z CR moto?

Byłem w zeszłym roku. Nie korzystałem z instruktora ale o ile wiem to można sobie indywidualnie lekcje wykupić. Nie korzystałem też z noclegu na torze bo mam rodzinę niedaleko ale widziałem jakieś namioty więc powinno się dać bez problemu przenocować.