Skocz do zawartości

3x Tatry w 430km, czyli Knórów, Łapszanka i Czarna góra.

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma jak mieszkać w Małopolsce i pośmigać w lwiej części bocznymi, krętymi, wąskimi drogami :)

Objechałem Tatry dookoła i polecam tą trasę.Piękne widoki na po stronie Słowackiej.

20 minut temu, klimek napisał:

Objechałem Tatry dookoła i polecam tą trasę.Piękne widoki na po stronie Słowackiej.

Słowacje też ma sporo zjeżdżoną i choć Małopolska jest piękna, to brakuje mi wyjazdów na Słowację. Czekam na otwarcie granic i znów śmignę okrążyć Tatry jak i powtórzę dalsze wypady wgłąb Słowacji :)
3maj się!!

A możesz jakąś mapkę z trasą wkleić? 

46 minut temu, seebst napisał:

A możesz jakąś mapkę z trasą wkleić? 

W opisach filmów z cyklu "Motowycieczki" są linki do tras. Kurcze, czemu nikt nie czyta opisów pod filmami :P

Wiesz, wrzucisz film na forum, więc oglądamy go na forum tak jak się wyświetla. Tam żadnych innych informacji nie ma. Bym musiał go wpierw przekopiować do Youtube w aplikacji i dopiero go otwierać. Więc Twoje pretensje są bezzasadne hihi

Wklejaj te linki pod filmem na forum, będzie łatwiej. Nie wszyscy oglądają forum na komputerze ;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

3 minuty temu, seebst napisał:

Wiesz, wrzucisz film na forum, więc oglądamy go na forum tak jak się wyświetla. Tam żadnych innych informacji nie ma. Bym musiał go wpierw przekopiować do Youtube w aplikacji i dopiero go otwierać. Więc Twoje pretensje są bezzasadne emoji14.png hihi

Wklejaj te linki pod filmem na forum, będzie łatwiej. Nie wszyscy oglądają forum na komputerze ;)

Nie mam pretensji, tylko zdziwienie :P Zawsze można wejść na mój kanał nawet przez smatfona i gra gitarra :)
Miłej reszty weekendu i oby więcej pięknej pogody nie to co w maju!!

A dodasz coś od siebie w temacie tych tras, które stworzyłem
https://polishbanditcrew.pl/topic/24768-ciekawe-miejsca-i-trasy-motocyklowe-aplikacja-na-smartfona/?do=findComment&comment=552767

Masz może gpx z jazdy? Kuźwa, trasa mega. Jak ja wam zazdroszczę tych gór 🥰

12 minut temu, seebst napisał:

A dodasz coś od siebie w temacie tych tras, które stworzyłem
https://polishbanditcrew.pl/topic/24768-ciekawe-miejsca-i-trasy-motocyklowe-aplikacja-na-smartfona/?do=findComment&comment=552767

Popatrzyłem i trochę bym pozmieniał, ale to zależy czy lubisz zjechać z asfaltu, ale nie w typowy teren lecz szuter, kamyczki itp.

Zero terenu, tylko asfalt. To spróbuj coś zmienić, zaproponować. Posiadasz gpx z tras? 

Teraz, seebst napisał:

Zero terenu, tylko asfalt. To spróbuj coś zmienić, zaproponować. Posiadasz gpx z tras? 

Nie używam nawigacji. Przeglądam google maps i zapamiętuję charakterystyczne punkty.
W pierwszym linku pojechałbym z 946 do Ślemienia i wąską drogą do Huciska, ale tam asfalt jest różnej jakości, ale za to przyjemna i spokojna okolica. Z Czarnego Dunajca pojechałbym na Ratułów i w Nowym Bystrym na Słodyczki. Tu asfalt jest dobrej klasy i nawet nówka w niektórych odcinkach i tak samo wąska i mało uczęszczana trasa.
W drugim linku w miejscowości Zabrzeż pojechałbym na Zarzecze i do Brzyny ale nie przez Cebulówke. To piękna trasa widokowa gdzie możesz zobaczyć dwie wierze na Lubaniu i na Magurce, a jak znajdziesz trochę czasu to i możesz niedaleko podjechać na wierze na Koziarzu. Z Brzyny pojechałbym przez Łazy Brzyńskie. Przed Snietnicą skręciłbym na Stawisza do Hańczowa [ piękna trasa, dużo prostych i łuków bez zabudowań wśród lasów i pół ].
To tak na szybko, ale warto :)

• 5 weeks later...

Jak tam sytuacja pogodowa w okolicy się klaruje na weekend? :)

1 minutę temu, seebst napisał:

Jak tam sytuacja pogodowa w okolicy się klaruje na weekend? :)

Małopolska na weekend na dzień dzisiejszy nawet dobrze - więcej słońca niż chmur i zero deszczu. Ale już w tym roku się nauczyłem, że najlepiej sprawdzać przeddzień wieczorem prognozę pogody ;)

No, tak więc jestem po rozmowie z @mariuszn2 w kwestii tego wyjazdu i jesteśmy mocno zdecydowani na ten najbliższy weekend. Myślimy tak wyjechać w piątek popołudniu, znaleźć jakąś miejscówkę do spania i mieć całą sobotę i niedzielę na jazdę i nawet może i trochę poniedziałku, aby na spokojnie wrócić już do domu. Tak więc zorganizuj nam dobrą pogodę :D i dobre trasy, ale tylko i wyłącznie asfaltowe :)

2 godziny temu, seebst napisał:

No, tak więc jestem po rozmowie z @mariuszn2 w kwestii tego wyjazdu i jesteśmy mocno zdecydowani na ten najbliższy weekend. Myślimy tak wyjechać w piątek popołudniu, znaleźć jakąś miejscówkę do spania i mieć całą sobotę i niedzielę na jazdę i nawet może i trochę poniedziałku, aby na spokojnie wrócić już do domu. Tak więc zorganizuj nam dobrą pogodę :D i dobre trasy, ale tylko i wyłącznie asfaltowe :)

A ja właśnie zamieściłem film z zaproszeniem na ten lub inny weekend na Słowację, więc może to Wam spasuje?? Jak nie to jak np. pojadę w niedziele na Słowację to mogę w sobotę z Wami pojeździć po Małopolsce :) Oczywiście wszystko zależy od prognozy pogody po całej trasie. Jak to widzicie??

Nam to generalnie bez różnicy, byleby nie zjeżdżać z asfaltu. W jeden dzień może być Słowacja, w drugi małopolska np. O ile będziesz mieć jeszcze czas i cierpliwość do nas :P

A z tym paliwem czy jedzeniem to trochę przesada moim zdaniem. Zawsze gdzieś się jakiś CPN znajdzie po drodze czy jakaś knajpa. A wozić ze sobą w jednym kufrze paliwo i jedzenie, i w dodatku jeść potem po kilku godzinach ciepłe kanapki... bleee! Kiedyś brałem ze sobą kanapki czy kiełbasy na drogę, ale po kilku godzinach nie smakowało to już w ogóle, a potem takie kiełbasy na drugi dzień szły na śmietnik. Teraz oprócz wody nic więcej nie biorę. Zawsze gdzieś coś się zje po drodze. Pamiętam, jak Mariusz w Alpy w ubiegłym roku zabrał całe opakowanie kabanosków i przez tydzień czasu jadł je na siłę i jeszcze próbował nas nimi uraczyć :D Już wolałem być głodny, ale zjeść na koniec dnia długo wyczekiwaną pizzę, bo przecież w trakcie sjesty nic konkretnego się tam przecież nie uświadczy 😂

1 godzinę temu, seebst napisał:

Nam to generalnie bez różnicy, byleby nie zjeżdżać z asfaltu. W jeden dzień może być Słowacja, w drugi małopolska np. O ile będziesz mieć jeszcze czas i cierpliwość do nas :P

A z tym paliwem czy jedzeniem to trochę przesada moim zdaniem. Zawsze gdzieś się jakiś CPN znajdzie po drodze czy jakaś knajpa. A wozić ze sobą w jednym kufrze paliwo i jedzenie, i w dodatku jeść potem po kilku godzinach ciepłe kanapki... bleee! Kiedyś brałem ze sobą kanapki czy kiełbasy na drogę, ale po kilku godzinach nie smakowało to już w ogóle, a potem takie kiełbasy na drugi dzień szły na śmietnik. Teraz oprócz wody nic więcej nie biorę. Zawsze gdzieś coś się zje po drodze. Pamiętam, jak Mariusz w Alpy w ubiegłym roku zabrał całe opakowanie kabanosków i przez tydzień czasu jadł je na siłę i jeszcze próbował nas nimi uraczyć :D Już wolałem być głodny, ale zjeść na koniec dnia długo wyczekiwaną pizzę, bo przecież w trakcie sjesty nic konkretnego się tam przecież nie uświadczy 😂

Każdy ma swoje upodobania co do tankowania i miejsc jedzenia ;) Ja w knajpach się nie zatrzymuje, ale zawsze można zatrzymać się np. jak już wjedziemy do Polski. Zastanów się czy jazda po Słowacji bez knajpy Ci odpowiada i jak coś pisz chęć pod filmem w komentarzu, bo miejsca się zapełniają :)
A co do Małopolski to może uda się w inny dzień razem pośmigać, ale to wszystko zależy od pogody i od tego czy będę miał zajęcia na jeden dzień z weekendu.

Wreszcie cos ozylo w malopolsce. 

Moze idziesz jutro oddac krew ze mna? :)

To zarezerwuj tę sobotę lub niedzielę dla nas, a w inny weekend dla pozostałych gości :)

1 minutę temu, darekb1 napisał:

Wreszcie cos ozylo w malopolsce. 

Moze idziesz jutro oddac krew ze mna? :)

W Małopolsce cały czas 'się rusza' jeśli chodzi o mnie :) Raz więcej raz mniej ale zawsze coś ;) A co do oddania krwi to narazie nie oddaje.

2 minuty temu, seebst napisał:

To zarezerwuj tę sobotę lub niedzielę dla nas, a w inny weekend dla pozostałych gości :)

Będziemy w kontakcie i możliwe, że tak zrobię, ze jeden dzień z tego weekendu będzie dla Was :) To spiszmy się tutaj w ten piątek co i jak z tym weekendem ok??

W piątek my chcemy wyjechać z domu, więc albo sobota, albo niedziela. W piątek najwyżej byśmy się konkretnie ugadali na który dzień się umówić. A powiedz, gdzie najlepiej zrobić sobie bazę do spania, aby było wszędzie blisko? 

3 minuty temu, seebst napisał:

W piątek my chcemy wyjechać z domu, więc albo sobota, albo niedziela. W piątek najwyżej byśmy się konkretnie ugadali na który dzień się umówić. A powiedz, gdzie najlepiej zrobić sobie bazę do spania, aby było wszędzie blisko? 

Wiem, że w piątek chcecie wyjechać, bo pisałeś o tym, ale pogoda w tym roku kaprysi i najlepiej by planować wyjazd dzień wcześniej. Tak więc wcześniej niż w piątek nie potwierdzę wycieczki po Małopolsce, ale możemy się ugadać, że jak będzie 'ładnie' to w tę sobotę lub w tę niedziela obwiozę Was po Małopolsce. Ile km możecie nakręcić jednego dnia??
A co do noclegu to Rabka-Zdrój to dobra miejscówa by było blisko w fajne trasy :)

Nie ma limitu kilometrów :D jednego razu w Alpach zrobiliśmy prawie 600 km z Włoch na Grossglockner i po 1 w nocy wróciliśmy z powrotem. Ale to też nie o to chodzi, aby ciągle tylko jechać. Bo warto też coś zobaczyć przy okazji. 

Teraz, seebst napisał:

Nie ma limitu kilometrów :D jednego razu w Alpach zrobiliśmy prawie 600 km z Włoch na Grossglockner i po 1 w nocy wróciliśmy z powrotem. Ale to też nie o to chodzi, aby ciągle tylko jechać. Bo warto też coś zobaczyć przy okazji. 

Ok :) To dajcie znać gdzie się zatrzymacie, a ja zaplanuję wycieczkę po fajnych trasach i pośmigamy, tylko by pogoda dopisała :)

A wg czego ,w czym planujesz trasy? Używasz jakiegoś programu, aplikacji, czy palcem po mapie?