Skocz do zawartości

3x Tatry w 430km, czyli Knórów, Łapszanka i Czarna góra.

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, seebst napisał:

A wg czego ,w czym planujesz trasy? Używasz jakiegoś programu, aplikacji, czy palcem po mapie?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Nie mam nawigacji i nawet smartfona nie mam. Zawsze planowałem w google maps, czy to google street czy z satelitarnych zdjęć i sprawdzałem wtedy Bandziorem czy faktycznie sa odcinki ciekawe i przejezdne.

• Upvote 1

38 minut temu, Emilian napisał:

Nie mam nawigacji i nawet smartfona nie mam. Zawsze planowałem w google maps, czy to google street czy z satelitarnych zdjęć i sprawdzałem wtedy Bandziorem czy faktycznie sa odcinki ciekawe i przejezdne.

Jeden z nielicznych ktory motocykl ma po to by czuc wolnosc :D

• Upvote 1

Godzinę temu, darekb1 napisał:

Jeden z nielicznych ktory motocykl ma po to by czuc wolnosc :D

..i ćwiczyć pamięć zapamiętanych charakterystycznych punktów z mapy ;)

Zrobiłem rezerwację na 3 nocki w Nowym targu. Tak więc jutro wyjeżdżamy. Do zobaczenia :)

Nowy Targ. No to już planuję trasę :) Pewnie to będzie sobota.. ale to się zgadamy jak do mnie zadzwonisz.

Rezerwacja nieźle się zapowiada .

Późnym popołudniem, pod wieczór się odezwę, jak się zalogujemy na bazie. Ja mam 500 km, Mariusz jakieś 400.

Czyli oboje jesteście z Wielkopolski??
Aaaaa.. teraz patrzę, że Ty Wielkopolska, a kolega z Mazowieckiego.

Edytowane przez Emilian

Ja z lubuskiego, prawie spod samej granicy DE

Ja już prawie gotów ,ale właśnie zaczęło padać i ostro wiać ,a nawet gdzieś w oddali burzę słychać .

Jak tak patrzę na mapę pogody ,to z pewnością przed 15 nie wystartuję (bo bez sensu ),a do 16 ma

być po deszczu .Ja mam do Nowego Targu 430 km ,wg wujka googla jakieś 5 h jazdy .

Ta więc realnie około 21 powinienem być na miejscu .

Nawet kufer poprawiłem ,bo na filmikach widziałem ,że jednak trochę mi latał .

Ale na weekend w Tatrach i na Słowacji zapowiada się bajka !

Edytowane przez mariuszn2

5 godzin temu, seebst napisał:

Nasz dzisiejszy trip :)

https://www.relive.cc/view/vevW7RA1GGv

Dzięki :)
Ide spać bo już mi tylko 5,5h snu zostało.. Ale trasę mam juz wyuczoną i jutro będzie super dzień :)
Do jutra!!

• Like 1

17 minut temu, seebst napisał:

Ano pikne są Tatry, czy to z naszej czy ze słowackiej strony :)
Fajnie, że udało się razem pośmigać i mam nadzieję, że choć część tras z soboty i niedzieli wam się spodobało [ nie tylko 14stka ;) ]
Udanego śmigania jutro, Serwus!!

8 godzin temu, seebst napisał:

To widzę, że podobnie jeżdżę. Kiedyś to 2 lub 3 lata pod rząd robiliśmy Tatry i właśnie zawsze objeżdżamy je również po słowackiej stronie. 

No i obowiązkowo trasa 72 przez Niskie Tatry na Słowacji, jest też sporo zakrętów i mega widoki 

My się wybieramy w sierpniu na kilka dni mniejsza lub większą ekipą z Mazowsza,oby tylko pogoda dopisała 

Wie ktoś gdzie jest najwyższe miejsce gdzie można wjechać na moto w Polsce? 

Na pewno przełęcz Okraj, bodajże 1050 m, koło Karpacza

Godzinę temu, seebst napisał:

Na pewno przełęcz Okraj, bodajże 1050 m, koło Karpacza

Tu byłem, myślałem że można gdzieś wyżej 🙂

5 godzin temu, Zakrześ napisał:

To widzę, że podobnie jeżdżę. Kiedyś to 2 lub 3 lata pod rząd robiliśmy Tatry i właśnie zawsze objeżdżamy je również po słowackiej stronie. 

No i obowiązkowo trasa 72 przez Niskie Tatry na Słowacji, jest też sporo zakrętów i mega widoki 

My się wybieramy w sierpniu na kilka dni mniejsza lub większą ekipą z Mazowsza,oby tylko pogoda dopisała 

Serwus, 72 znam i nie zachwyciła mnie. Zdecydowanie jak dla mnie dużo lepsza trasa z widokiem jest 584 [ Zuberec - Vyšné Matiašovce ]. A najfajniejsze serpentyny do jazdy na Słowacji [ by się często 'składać' ] to droga nr. 14 [ Čremošné - Dolný Harmanec ].
Ogólnie Słowacja to piękny kraj i bardzo lubię po nim śmigać :)

2 godziny temu, Emilian napisał:

Serwus, 72 znam i nie zachwyciła mnie. Zdecydowanie jak dla mnie dużo lepsza trasa z widokiem jest 584 [ Zuberec - Vyšné Matiašovce ]. A najfajniejsze serpentyny do jazdy na Słowacji [ by się często 'składać' ] to droga nr. 14 [ Čremošné - Dolný Harmanec ].

Tylko trzeba miec pozor na pokutu :)

2 godziny temu, darekb1 napisał:

Tylko trzeba miec pozor na pokutu :)

Mandatu nie dostałem na Słowacji i obym nie dostał. Najtańszy dla obcokrajowca to 100 euro wiec sporo jak na mój portfel i m.in. dlatego opanowuję się ;)

Dlatego więc jeździsz po "łąkach i lasach" bo tam mniejsze ryzyko, że będą stali? 😂

A jak tam motocykl, ogarnięty już?

Ja już wrócił do domu, 2000 km pękło i niestety, przez jakiś czas cały czas w deszczu, można by powiedzieć, że przez całe województwo śląskie lało. Ale było super, jeszcze raz dzięki za super wypad, trasy (może nie wszystkie były idealne, ale to się wytnie :D

Edytowane przez seebst

1 godzinę temu, seebst napisał:

Dlatego więc jeździsz po "łąkach i lasach" bo tam mniejsze ryzyko, że będą stali? 😂

A jak tam motocykl, ogarnięty już?

Ja już wrócił do domu, 2000 km pękło i niestety, przez jakiś czas cały czas w deszczu, można by powiedzieć, że przez całe województwo śląskie lało. Ale było super, jeszcze raz dzięki za super wypad, trasy (może nie wszystkie były idealne, ale to się wytnie :D

Między innymi dlatego ;) Po prostu lubię urozmaicenie - wąskie polne drogi, zniszczony asfalt, ale i dobrej jakości nawierzchnia i widokowe trasy również :) Co do powrotu w deszczu - każdy choć raz tak miał i ja tez pamietam jak wracałem z Bieszczad i całą drogę praktycznie lało aż do Krakowa.. ważne, że bezpieczne dojechałeś. Ja też dzięki za towarzystwo i wiem, że nie wszystko się spodobało, ale chciałem pokazać różnego rodzaju trasy [ omijając szutry i polne drogi tak jak chcieliście ] :)
Motocykl jeszcze 
nieogarnięty, ale na dniach pewnie zespawam wąsy [ miałem dzisiaj robote przy serwisach rowerowych, a jutro cały dzień w robocie ].

18 godzin temu, Emilian napisał:

584 jechałem, tylko tam jest chyba śliski asfalt, natomiast dzięki za trasę nr 14, bo chyba tam mnie jeszcze nie było 😁

• Upvote 1

Mariusz też był pod wrażeniem tej trasy :D
I ze 3 razy w tę i z powrotem ją zrobiliśmy, hehe :D29c102f30c3453cfa722c4c4f006d2be.jpg

• Upvote 1