Skocz do zawartości

Zadupiami w Tatry Bielskie, czyli listopad na 4ry motocykle ;)

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus!! Pogoda za oknem w tą wielkanocną niedzielę 'takase', ale temperatura podobna jak wtedy, gdy ten film kręciłem ;)
Zapraszam na małą pętle po Małopolsce i kawałku Słowacji, czyli Tatry Bielskie z dalsza i bliższa ;)

Kolejny fajny filmik w Twoim wydaniu ! 👍 Wstrzeliliście się z pogodą (jak na listopad ),że aż Ciebie rozebrało ! 🤣

Ale od widoku liści ,to aż skóra cierpnie . Ujęcia z drona ( model itd. z rozmiarem buta ,proszę ! )  robią robotę ,

chociaż przy tak odległych panoramach jakby trochę tracą swój potencjał .

4 godziny temu, mariuszn2 napisał:

Kolejny fajny filmik w Twoim wydaniu ! 👍 Wstrzeliliście się z pogodą (jak na listopad ),że aż Ciebie rozebrało ! 🤣

Ale od widoku liści ,to aż skóra cierpnie . Ujęcia z drona ( model itd. z rozmiarem buta ,proszę ! )  robią robotę ,

Czyżby brakowało Tobie i Halince jazdy tymi zadupiami? 😂

W dniu 20.04.2022 o 00:19, mariuszn2 napisał:

Serwus!! Ano przeważnie jazda na motocyklu mnie rozgrzewa tak, ze się rozbieram ;) Co do drona to ten maluszek co waży mniej niż 259 gram - DJI Mini 2. Znajomy jest zadowolony, bo łatwo się zmieści w kufrze ;) Jedyna jego wada to jego zaleta - waga. Jest podatny na wiatr [ taki trochę mocniejszy ].
Na jednej baterii lata ok. 25min [ w porywach do 30 ]. Kręci w 4K i ma pare udogodnień automatyzacji, ale np. podążanie za obiektem nie ma [ co jest fajne jak chce się jechać jakiś odcinek i by dron sam Cię nagrywał, a Ty możesz spokojnie delektować się jazdą :)
No ale cena robi różnicę, bo takową funkcję ma np. DJI Mavic Air 2.

W dniu 20.04.2022 o 05:20, seebst napisał:

Czyżby brakowało Tobie i Halince jazdy tymi zadupiami? 😂

Nie przyzna się, ale podobało mu się po zadupiach w Małopolsce, bo jak to on mówi lubi śmigać w klapkach na Rysy ;)

W dniu 21.04.2022 o 05:31, Emilian napisał:

Nie przyzna się, ale podobało mu się po zadupiach w Małopolsce, bo jak to on mówi lubi śmigać w klapkach na Rysy ;)

Bo to jest tak jak z jedzeniem chipsóww kościele - każdy się patrzy jak na wariata ale tak na dobrą sprawę sami by chcieli 🤣

Ani ja ani tym bardziej halinka nie lubi offroadu ! 🤣

Przecież widoki w górach ze złej jak i z dobrej drogi są podobne jak nie takie same,

to po co się pakowwać na te pierwsze !

31 minut temu, mariuszn2 napisał:

Ani ja ani tym bardziej halinka nie lubi offroadu ! 🤣

Powiedz to tym, którzy od Władywostoku przez Mongolię jechali i do Maroka i Sahary zachodniej 😁

To fakt, szaleńców nie brakuje i niektórzy wchodzą w klapkach na Rysy,

tylko po co ?! :takaemotka:

Ano po to, żeby ktoś miał o czym myśleć, pisać, pokazywać. Czy wszyscy muszą jeździć po autostradach? 😂

@mariuszn2 @seebst Chłopaki, chłopaki ;) Są zwolennicy zarówno asfaltów gładkich jak szkło, jak i polnych dróg :)
Ja tak preferuję boczne drogi np. asfalty 3ciej kategorii, a najlepiej gruntowe lun szutrowe.
Ja widzę różnicę w oglądaniu np. Tatr z drogi asfaltowej często uczęszczanej lub mniej znanej, a z gruntowej/szutrowej gdzie oprócz mnie ciężko kogokolwiek spotkać. No chyba, że rolnika lub 'wypasa' :)
Tak więc nie ma dobrych i złych dróg - są tylko źle wybrane na nasze upodobania!! :)

Kto co lubi. Jeden woli córkę, drugi teściową,a trzeci jak mu nogi śmierdzą 😂

Ja czasami też lubię sobie obrać lokalne wąskie dróżki, mało lub wcale nie uczęszczane, jednak musi tam być asfalt. Szutry czy kamienie mocno przyciągają mój motor do ziemi 🤣

W dniu 22.04.2022 o 19:42, seebst napisał:

Kto co lubi. Jeden woli córkę, drugi teściową,a trzeci jak mu nogi śmierdzą 😂

Ja czasami też lubię sobie obrać lokalne wąskie dróżki, mało lub wcale nie uczęszczane, jednak musi tam być asfalt. Szutry czy kamienie mocno przyciągają mój motor do ziemi 🤣

No i każdy znajdzie coś dla siebie ;)