Skocz do zawartości

W pojedynkę do Albanii.. cel: Prekal - Theth!!

Emilian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację takie filmy zachęcają do podróżowania 😀 

Gratuluję pogody ducha, aż muszę  przemyśleć swoje podejście do życia 😉

Rozumiem, że ten kilometr wzniesień można też (dalej) po lokalnych nie utwardzonych drogach zrobić. W sam raz na średniej wielkości motocykl w których ostatnio się lubuję.

2 godziny temu, Havana napisał:

Masz rację takie filmy zachęcają do podróżowania 😀 

Gratuluję pogody ducha, aż muszę  przemyśleć swoje podejście do życia 😉

Rozumiem, że ten kilometr wzniesień można też (dalej) po lokalnych nie utwardzonych drogach zrobić. W sam raz na średniej wielkości motocykl w których ostatnio się lubuję.

@Havana no i oto chodzi, bym filmami motywował!! :) 3mam kciuki byś śmignął do Albanii i nie tylko :)
A co do 'lokalnych dróg' poza asfaltem to po drodze widziałem parę zjazdów bez asfaltu, więc zapewne można coś pokombinować :) 

Lecz polecam poprzedni odcinek i tam masz ok. 50 km poza asfaltem - miodzio!! Trasa Prekal - Theth to idealna nawierzchnia do sprawdzenia swoich umiejętności :) 
Poza tym wiem, że są odcinki TET dla różnych krajów Europy, więc jak korzystasz z nawigacji to ściągnij sobie te trasy. Ja nie korzystam z nawi i przeważnie lekkie plany a tak to spontan :) 

Spoko dzięki. Obejrzę i poprzedni w takim razie 😉

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Serwus!! To juz ostatni odcinek z motowycieczki do Albanii. To była naprawdę zajebiaszcza przygoda!!

Podróżowanie motocyklem daje mi ogrom radości i nawet jak zdarzają się nieprzyjemne chwile, to powtarzam sobie, że smak słodyczy doceniamy, jak poznamy smak goryczy.

Najważniejsze to się przełamać, spróbować, nie zniechecać i przede wszystkim czuć to co się robi - nic na pokaz :)

Każdemu z Was życzę byście podróżowali jak najwięcej, bo to co zostanie nam w pamięci nikt nie odbierze!!

Dzięki, że byliście ze mną choć przez namiastkę tego co przeżyłem. I wiem, że to co pokazuje nie jest ztw. 'pro' lecz mam nadzieję, że dałem Wam trochę radochy którą miałem i że zachęciłem do podróżowania na motocyklu [ albo po prostu do podróżowania :) ]
3majcie się i do zobaczenia na trasie!!

• 4 weeks later...

@Emilian- zajebioza. faktycznie część #9 to coś dla mnie. Też lubię takie trasy 😀

Powiedz mi czy jezioro Shkodra też odwiedziłeś bo widzę na mapie, że jest niedaleko?

"Przepraszam za tą pytę " 😆

Edytowane przez Havana

8 godzin temu, Havana napisał:

@Emilian- zajebioza. faktycznie część #9 to coś dla mnie. Też lubię takie trasy 😀

Powiedz mi czy jezioro Shkodra też odwiedziłeś bo widzę na mapie, że jest niedaleko?

"Przepraszam za tą pytę " 😆

Serwus @Havana!! Ano zajebiaszczo było!! No to jak "9-tka" to coś dla Ciebie to śmignij!! Dla mnie to był jeden z najpiękniejszych dni na motocyklu!!
A co do jeziora, to nie byłem nad nim, choć blisko przejeżdżałem i je widziałem.. Dowiedziałem się, że warto od strony Czarnogóry pojechać na niej drogą P18.
Jak będę w okolicy to podjadę tą drogą do niego, bo na powrocie wyjechałem późno i chciałem zdążyć na nocleg na Serbii przed 22-gą ;)

p.s.
aaa odcinek 5-ty też oglądnij, bo to był dla mnie równie piękny dzień poza asfaltem :)

Dobra to 5kę oglądam nastepną.

W 9tce najlepszy był przygnieciony typ 😛

Jak tylko się ogarnę to będzie trzeba zrobić jakiegoś tripa 😉

Teraz inaczej chcę do tego podejść: mniejszy motocykl, mniej asfaltu i najchętniej to bym dojazd skipnął.

W dniu 26.06.2024 o 22:05, Havana napisał:

Dobra to 5kę oglądam nastepną.

W 9tce najlepszy był przygnieciony typ 😛

Jak tylko się ogarnę to będzie trzeba zrobić jakiegoś tripa 😉

Teraz inaczej chcę do tego podejść: mniejszy motocykl, mniej asfaltu i najchętniej to bym dojazd skipnął.

Zatem czekam na wrażenia z 5-tki :) A co do mniejszego motocykla i mniej asfaltu to moje klimaty i to bardzo - teraz śmigam na Honda Monkey 125 :D 
A co to znaczy "dojazd skipnął"?? Znaczy się laweta lub kipa na samochodzie i śmignąć do celu na czterech kółkach by pośmigać tam motocyklem??

On 6/27/2024 at 10:31 PM, Emilian said:

Zatem czekam na wrażenia z 5-tki :) A co do mniejszego motocykla i mniej asfaltu to moje klimaty i to bardzo - teraz śmigam na Honda Monkey 125 :D 
A co to znaczy "dojazd skipnął"?? Znaczy się laweta lub kipa na samochodzie i śmignąć do celu na czterech kółkach by pośmigać tam motocyklem??

Dojazd skipnął....

Motocykl którym fajnie by było robić dojazd czyt. duży samolot z owiewkami to nie to czym bym chciał pośmigać na miejscu i odwrotnie.

Budzetowy Kamper  z platformą na motocykl za mną chodzi od jakiegoś czasu.

• Upvote 1

@Havana fajny pomysł z kamperem.
Mozna dojechać w super rejony i pośmigać cały dzień po okolicy i spędzić noc w kamperze bezpieczniej niż w namiocie :)
[ chodzi o niedźwiedzie i inne dziko niebezpieczne zwierzęta ]

Ok. 5tka to podobny klimat do tego co w Hiszpanii miałem, tylko ja bez kostki byłem.

Znów jezioro w tle, ciekawe czy jak by się postarał to by objechał je offem 😀